EP 2016., skupina B, 1. kolo, 11.06.2016, 18:00 h, Stade de Bordeaux - Bordeaux
Suci: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveška)
Wales
Wales
Gareth Bale 10'
Hal Robson-Kanu 83'
2:1(1:0) Slovačka
Ondrej Duda 61'
Slovačka

VIDEO: Wales upisao povijesnu pobjedu u svome prvom nastupu na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • subota, 11.06.2016.
VIDEO: Wales upisao povijesnu pobjedu u svome prvom nastupu na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Reprezentacije Walesa i Slovačke prve su izašle na travnjak u borbu za bodove u skupini B Europskog prvenstva. Bio je to prvi nastup za obje reprezentacije na europskim prvenstvima, a Velšani su na kraju odnijeli pobjedu u na kraju zanimljivom dvoboju...

Wales
Slovačka
Wales
Slovačka
12
Danny Ward
4
Ben Davies
6
Ashley Williams
5
James Chester
3
Neil Taylor
10
Aaron Ramsey
(do 88')
14
David Edwards
(do 69')
7
Joe Allen
2
Chris Gunter
11
Gareth Bale
18
Jonathan Williams
(do 71')
Pričuvni igrači
16
Joe Ledley
69'
9
Hal Robson-Kanu
71'
15
Jazz Richards
88'
Trener
Chris Coleman
23
Matuš Kozačik
2
Peter Pekarik
3
Martin Škrtel
4
Jan Durica
18
Dušan Švento
20
Robert Mak
19
Juraj Kucka
13
Patrik Hrošovsky
(do 60')
17
Marek Hamšik
7
Vladimir Weiss
(do 85')
21
Michal Duriš
(do 60')
Pričuvni igrači
11
Adam Nemec
60'
8
Ondrej Duda
60'
10
Miroslav Stoch
85'
Trener
Jan Kozak

Susret dvije selekcije koje su se po prvi puta plasirale na europsku smotru ponudio je dva različita poluvremena. Prvo, u kojem je bilo malo povezane i smislene igre te posljednjih pola sata u kojima smo vidjeli po pogodak s obje strane te vratnicu koja se ispriječila podjeli bodova.

Slovaci su bili ti koji su obećavajuće ušli u susret, agresivnije u ofenzivi, stvarajući visok pritisak prema golu Walesa iz čega se i izrodila prilika iz treće minute minuta kada je opasno zaprijetio Hamšik nakon jedne oduzete lopte i solo prodora. Iz prvog uzbuđenja na utakmici kao pobjednik izlazi branič Davies koji loptu izbija u posljednji trenutak. Nakon opisanih početnih minuta izabranici Jana Kozaka kao da su se ispuhali.

Prvu svoju priliku Velšani su, za razliku od protivnika, i iskoristili. Očekivano se izvođenja slobodnog udarca s 25 metara prihvatio Gareth Bale i još jednom potvrdio preciznost svog šuta. Sjajno je prebacio živi zid, Kozačik je isprve odabrao krivu stranu, a kada je shvatio da će lopta na njegovu desnu bilo je prekasno.

Prilika Hamšika, pogodak Balea, udarac iz daljine Ramseya u 20. minuti, koji je završio u rukama Kozačika, Škrtelov za malo previsok pokušaj pred odlazak na predah i velik broj pogrešnih dodavanja s obje strane obilježili su prvih 45 minuta dvoboja u Bordeauxu, a na prvo veliko uzbuđenje u nastavku čekalo se na 57. minutu i novu priliku Balea. Ovoga puta pucao je glavom iz blizine, no Kozačik se nije dao ponovno prevariti.

Potez ravan onom Baleovom iz 10. minute povukao je nakon sat vremena igre slovački izbornik ubacivši u igru Ondreja Dudu koji se u strijelce upisuje samo minutu nakon toga. Na prodor i proigravanje Maka pucao je s 13 metara i bez problema pogodio iza Warda.

Poravnanje je podiglo ritam u igri Slovaka, posjed lopte u narednim minutama otišao je na njihovu stranu dok je svih 11 Velšana stajalo na svojoj polovici pokušavajući se obraniti i od protivničkih pokušaja i od šoka koji je došao s tom 61. minutom.

Hvatanje zraka počelo je s Ramseyevim vrlo dobrim pokušajem glavom iz 73. minute, a onda su deset minuta kasnije, a sedam prije kraja, isti igrač te Robson-Kanu u zamijenjenim ulogama odigrali akciju koja se na kraju pokazala vrijednom sva tri boda. Kumovala je tome i Škrtelova loša reakcija, a slovačka nesreća nastavila se i u 86. minuti kada je udarac glavom Nemeca iz blizine odsjeo na vratnici.

Balea i društvo u drugom kolu čeka veliki dvoboj s Engleskom dok će Slovačka prvi bod(ove) morati tražiti protiv Rusije.

EP 2016., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Wales2:1Slovačka
Engleska1:1Rusija
1Wales 36:3+36
2Engleska 33:2+15
3Slovačka 33:304
4Rusija 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!