EP 2016., skupina D, 1. kolo, 13.06.2016, 15:00 h, Stadium de Toulouse - Toulouse
Suci: Szymon Marciniak, Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Poljska)
Španjolska
Španjolska
Gerard Pique 87'
1:0(0:0) Češka
Češka

VIDEO: Suradnja Inieste i Piquea spasila Španjolce u Toulouseu

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.06.2016.
VIDEO: Suradnja Inieste i Piquea spasila Španjolce u Toulouseu
Foto: EPA

Veliku priliku za uzimanje "ekstra boda" imali su Česi u susretu sa Španjolskom, bili su u igri do 87. minute, a onda je Pique zabio za pobjedu...

Španjolska
Češka
Španjolska
Češka
1
David De Gea
16
Juanfran
3
Gerard Pique
 
Sergio Ramos
18
Jordi Alba
10
Cesc Fabregas
(do 70')
5
Sergio Busquets
6
Andres Iniesta
 
David Silva
7
Alvaro Morata
(do 62')
22
Nolito
(do 82')
Pričuvni igrači
20
Aritz Aduriz
62'
10
Thiago Alcantara
70'
11
Pedro Rodriguez
82'
Trener
Vicente del Bosque
1
Petr Čech
2
Pavel Kaderabek
6
Tomaš Sivok
5
Roman Hubnik
8
David Limbersky
8
Vladimír Darida
13
Jaroslav Plašil
4
Theodor Gebre Selassie
(do 86')
10
Tomaš Rosicky
(do 89')
19
Ladislav Krejči
7
Tomaš Necid
(do 75')
Pričuvni igrači
21
David Lafata
75'
18
Josef Šural
86'
15
David Pavelka
89'
Trener
Pavel Vrba

87 minuta Česi su se sjajno branili, Španjolci neviđeno komplicirali, no jedan sjajan potez Inieste i trzaj glavom Piquea bili su dovoljni Španjolcima.

Češka je odigrala dobru utakmicu, bila je vrlo bliru remija, ali na kraju ipak nije izdržala. No, pokazala je da bi Hrvatska trebala imati znatno teži posao nego protiv Turske.

Česi su dobro ušli u utakmicu, ali tek pet minuta trebalo je Španjolcima da potpuno preuzmu igru u svoje ruke. Strpljivo su tražili prolaz do češkog gola i do prve prilike došli su u 16. minuti kada je Silva odlično proigrao Moratu kojem pokušaj iz peterca brani Petr Čech.

Česi su se posve koncentrirali na obranu, teško su uopće dolazili u posjed lopte, ali Španjolska je teško pronalazila rješenje protiv zgusnute obrane.

Morata je još jednom pokušao nakon pola sata igre iskosa s lijeve strane otkud je tukao i u 40. minuti Jordi Alba, ali pogotka nije bilo.

U samoj završnici prvog poluvremena sijevnula je kontra Čeha, lopta je došla do Tomaša Necida koji puca s ruba kaznenog prostora, ali preslabo za De Geu.

U drugi dio Španjolci su krenuli agresivno i odmah pritisnuli Čehe tražeći pogodak. Malo je nedostajalo da im se se to vrlo brzo isplati, prvo je Hubnik umalo postigao autogol, a zatim je blokiran pokušaj Morate.

Česi su mogli zaprijetiti isključivo iz kontranapada ili prekida i jedna takva prilika je i došla. Nakon ubačaja Krejčija iz slobodnog udarca, Hubnik je pucao u padu, ali brani De Gea.

Prekidi su uistinu bili problem za Španjolce pa je tako u jednom slučaju Fabregas u posljednji trenutak izbio ispred gol linije gdje je nakon povratne lopte Gebre Selassiea bio Kaderabek.

Uslijedilo je novo razdoblje totalne španjolske dominacije, Česi su teško živjeli, ali nedostajao je završni udarac Španjolaca. Najizgledniju priliku imao je Jordi Alba koji je u 70. minuti došao potpuno sam pred Čecha, ali primanje lopte bilo je jako loše i ona mu je pobjegla.

Pritisak se Španjolcima isplatio u 87. minuti kada su napokon došli do pogotka. Sjajan centaršut Inieste, Pique je ostao sam na drugoj vratnici i nije mu bilo teško glavom poslati loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi veliku priliku imao je Darida, ali De Gea je odbio njegov pokušaj.

EP 2016., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Turska0:1Hrvatska
Španjolska1:0Češka
1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici14.06.2016. u 12:03
    nekako imam osjećaj da Španjolci neće daleko dogurat na ovom euru, jučer su se puno mučili protiv Čeha i jedva pobijedili, protiv onih grubijana Turaka ne znam šta će bit, ali sa jučerašnjom igrom teško da mogu nas pobijediti
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik14.06.2016. u 07:36
    Odlična varijanta, samo da mi dobijemo čehe a španjolci tursku i sve super :)
    Obrisan korisnik
  • crush13.06.2016. u 19:06
    Ja ne bih rekao da su španjolci toliko kvalitetniji od nas, imaju širi roster igrača - ali samo početnih 11 igra.Obrambeni dio momčadi im je jači, a veza im je podjednjaka našoj, a što se tiče napada Nolito i Morata NISU bolji od Perišića i Mandžukića.
    crush
  • Obrisan korisnik13.06.2016. u 18:28
    Pa da kvaliteta, ali s pravim pristupom i angažmanom se može puno igra poboljšati to se vidjelo jučer da tako uvijek pristupamo utakmicama imali bi puno bolje rezultate i nebi ispadali u skupini na svakom velikom natjecanju, zašto smo se povukli i uplasili Brazila sp-u prije 2 godine a poveli smo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Josippo13.06.2016. u 17:57
    Mandzukic će sam razvaliti čehe. Još koji gol od vanjskih bombadera Rakitića i Modrića i to je to. O kakvom mentalitetu vi to doli serete? Nije nama u prošlosti mentalitet falija nego kvaliteta. Ali teško je našom narodu priznati da je neko jednostavno bolji.
    Josippo