Košarka

Armani Milano nadigrao Reggianu, Repeši i Simonu naslov prvaka Italije

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.06.2016.
Armani Milano nadigrao Reggianu, Repeši i Simonu naslov prvaka Italije
Foto: EPA

Završena je još jedna sezona košarkaškog prvenstva Italije, a ovogodišnji prvak postala je momčad Armani Milana koja je u šestoj utakmici sa 70:74 nadigrala Reggianu te s ukupnih 4:2 osvojila naslov.

Jasmin Repeša i Krunoslav Simon završili su sezonu na najbolji mogući način, osvajanjem nacionalnog prvenstva. Nadigrali su u gostima Reggianu rezultatom 74:70 te apsolutno zasluženo uzeli naslov prvaka Italije.

Reggiana će zato i drugu godinu zaredom morati čestitati protivnicima u finalu. Podsjetimo, prošle godine nadigrao ih je Dinamo Sassari.

Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, bez prevelike prednosti s jedne ili s druge strane. Sljedećih deset minuta Reggiana je potpuno nadigrala Milano te serijom 12:0 otišla na odmor sa devet koševa prednosti.

U nastavku susreta preokret Milana vodili su Simon i Rakim Sanders. Serijom 8:0 početkom posljednje dionice Milano se uspio odvojiti, a iako su domaćini prijetili i stigli na dva koša zaostatka, Milano nije dopustio da im titula izmakne iz ruku te su mirno priveli utakmicu prema kraju.

Alessandro Gentile bio je najbolji strijelac Milana sa 16 koševa (7/15 za dva, 0/2 za tricu, 2/2 slobodna bacanja), dok je Kruno Simon ubacio 15 poena (2/3 za dva, 2/6 za tricu, 5/8 slobodna bacanja) uz sedam skokova.

Kod Reggiane je Rimantas Kaukenas ubacio 18 poena (6/6 za dva, 2/7 za tricu), dok je Amedeo Della Valle postigao 13 koševa (5/8 za dva, 3/3 slobodna bacanja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2016. u 08:11
    ćestitke repeši i simonu
    Obrisan korisnik