EP 2016., skupina F, 1. kolo, 14.06.2016, 18:00 h, Stade de Bordeaux - Bordeaux
Suci: Clément Turpin, Frédéric Cano, Nicolas Danos (Francuska)
Austrija
Austrija
0:2(0:0) Mađarska
Adam Szalai 62'
Zoltan Stieber 87'
Mađarska

VIDEO: Mađari do prve pobjede na Europskom prvenstvu, Austrijanci razočarali

Mihaela Bradovski • utorak, 14.06.2016.
VIDEO: Mađari do prve pobjede na Europskom prvenstvu, Austrijanci razočarali
Foto: EPA

U prvom susretu skupine F Europskog prvenstva Mađarska je svladala Austriju s 2:0. Austrijanci se nisu uspjeli vratiti u utakmicu s igračem manje i u završnici primili su još jedan pogodak...

Austrija
Mađarska
Austrija
Mađarska
1
Robert Almer
17
Florian Klein
3
Aleksandar Dragović
4
Martin Hinteregger
5
Christian Fuchs
14
Julian Baumgartlinger
8
David Alaba
11
Martin Harnik
(do 77')
10
Zlatko Junuzović
(do 59')
7
Marko Arnautović
21
Marc Janko
(do 65')
Pričuvni igrači
9
Marcel Sabitzer
59'
9
Rubin Okotie
65'
18
Alessandro Schöpf
77'
Trener
Marcel Koller
1
Gabor Kiraly
5
Attila Fiola
20
Richard Guzmics
2
Adam Lang
4
Tamas Kadar
10
Zoltan Gera
11
Krisztian Nemeth
(do 89')
8
Adam Nagy
15
Laszlo Kleinheisler
(do 79')
7
Balazs Dzsudzsak
9
Adam Szalai
(do 69')
Pričuvni igrači
19
Tamas Priskin
69'
18
Zoltan Stieber
79'
16
Adam Pinter
89'
Trener
Bernd Storck

S natjecanjem je započela i skupina F u kojoj su prvi dvoboj odigrali susjedi Austrijanci i Mađari. Iako je Austrija bila papirnati favorit, kao pobjednik iz ovog dvoboja izašla je Mađarska zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu.

Susret u Bordeauxu počeo je obećavajuće i već u prvoj minuti umalo je pao pogodak. Izvana je zapucao David Alaba, činilo se da lopta ide u gol, ali Kiralyja je spasila vratnica.

Mađari su u ranoj fazi susreta bili u problemima, Austrija je bila bolja i imala je igru pod kontrolom. U desetoj minuti još jedna opasnost pred golom Kiralyja, Alaba je odlično proigrao Arnautovića, ali on puca ravno u mađarskog vratara.

Na drugoj strani Almer je bio većinom besposlen, a trebalo je više od pola sata za prvu ozbiljniju prijetnju. Ona je došla kada je Szalai bio u skoku, ali udarac glavom iz dobre pozicije bio je vrlo loš. U završnici prvog dijela pokušao je i Dzsudzsak, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugo poluvrijeme bolje su krenuli Austrijanci koji su imali više loptu u nogama, ali prva prava prilika pripala je Mađarima i to zahvaljujući njihovom najboljem igraču. Balazs Dzsudzsak primio je loptu na 25 metara od austrijskog gola, napravio dva koraka i snažno opalio, ali Almer je bio spreman i odbio je taj njegov pokušaj u korner.

U 62. minuti Mađari dolaze do vodstva. Kleinheisler je odigrao akciju s dotad neraspoloženim Adamom Szalaijem koji dolazi pred Almera i gura loptu ispod njega u mrežu.

Četiri minute kasnije Austrijanci su se uveli u još težu situaciju. Dragović je potpuno nepotrebno napravio prekršaj u mađarskom kaznenom prostoru, startao je đonom na Kadara i zaradio drugi žuti karton.

Iako su Austrijanci bili u rezultatskom zaostatku, s igračem manje nisu nikako uspjeli pritisnuti Mađare koji su imali još nekoliko prilika za povećanje vodstva. Almer je spasio lijepom obranom pokušaja Nemetha, a pokušavao je i izvana Nagy, no bio je neprecizan.

U samoj završnici Austrijanci su bacili sve karte u napad, ostavilo je to puno prostora Mađarima i iz jedne kontre dolaze i do drugog pogotka te potvrđuju pobjedu. Pobjegao je Zoltan Stieber, došao sam pred Almera i zatim ga lijepo prebacio.

Do kraja susreta ostalo je 2:0 za Mađarsku, Austrijanci nisu uspjeli postići barem jedan pogodak novom rekorderu. Mađarski vratar Gabor Kiraly s 40 godina postao je najstariji igrač koji je nastupio na Europskom prvenstvu ikada.

EP 2016., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Austrija0:2Mađarska
Portugal1:1Island
1Mađarska 36:4+25
2Island 34:3+15
3Portugal 34:403
4Austrija 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2016. u 07:58
    vrijedni naš kruno
    Obrisan korisnik