EP 2016., skupina B, 2. kolo, 16.06.2016, 15:00 h, Stade Bollaert-Delelis, Lens
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (svi Njemačka)
Engleska
Engleska
Jamie Vardy 56'
Daniel Sturridge 90'+2'
2:1(0:1) Wales
Gareth Bale 42'
Wales

VIDEO: Pogodak Sturridgea u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Engleske nad Walesom

Petar Jenjić • četvrtak, 16.06.2016.
VIDEO: Pogodak Sturridgea u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Engleske nad Walesom
Foto: EPA

Nogometaši Engleske upisali su prvu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Vratili su se iz zaostatka i u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat protiv Walesa. Pogodak vrijedan pobijede postigao je Sturridge u sudačkoj nadoknadni.

Engleska
Wales
Engleska
Wales
1
Joe Hart
2
Kyle Walker
 
Danny Rose
 
Gary Cahill
6
Chris Smalling
10
Raheem Sterling
(do 46')
8
Adam Lallana
(do 73')
9
Harry Kane
(do 46')
10
Wayne Rooney
 
Eric Dier
 
Dele Alli
Pričuvni igrači
15
Daniel Sturridge
46'
 
Jamie Vardy
46'
11
Marcus Rashford
73'
Trener
Roy Hodgson
1
Wayne Hennessey
2
Chris Gunter
3
Neil Taylor
4
Ben Davies
5
James Chester
6
Ashley Williams
7
Joe Allen
9
Hal Robson-Kanu
(do 71')
10
Aaron Ramsey
11
Gareth Bale
16
Joe Ledley
(do 67')
Pričuvni igrači
14
David Edwards
67'
18
Jonathan Williams
71'
 
Trener
Chris Coleman

Za englesku je reprezentaciju računica u današnjoj utakmici jasna, pobjeda se morala upisati. Drugačiji ishod mogao bi biti poguban za Roya Hodgsona i njegovu momčad.Možda ne toliko zbog bodova jer imaju još jednu utakmicu za odigrati, koliko zbog samopouzdanja igrača i atmosfere u svlačionici.

Engleski izbornik odlučio se za isti sastav kao i u susretu protiv Rusije. Iako su ostavili vrlo dobar dojam, svježa krv u prvom sastavu bila je potrebna, no trebala mu je potvrda u obliku rezultatskog zaostatka da bi to i učinio.

S druge strane Wales je mogao malo opuštenije ući u susret jer bi i u slučaju današnjeg poraza, pobjedom protiv Rusije prošli u sljedeću fazu natjecanja.

Engleska obrana stajala je vrlo visoko u početku, na nekih četrdesetak metara od vlastitog gola. U 7. minuti je Adam Lallana proigrao Raheema Sterlinga u petercu koji loše reagira i šalje loptu preko gola. Naredni period protekao je bez nekih značajnijih događaja. Tek vrijedi izdvojiti pokušaj Harryja Kanea iz slobodnog udarca u 22. minuti koji je otišao visoko iznad gola.

Prva sporna situacija dogodila se u 32. minuti kada Ben Daviesa u kaznenom prostoru pogađa lopta u ruku, međutim Felix Brych odmahuje rukom i pušta da se igra nastavi. Četiri minute kasnije Chris Smalling lijepo puca glavom nakon kornera, ali lopta odlazi malo pored gola.

Jedni pravu priliku u prvom poluvremenu Wales je pretvorio u pogodak, a tko drugi nego Gareth Bale. Igrač Real Madrida postigao je pogodak u 42. minuti iz slobodnog udarca s tridesetak metara udaljenosti. Međutim dojam je da je Joe Hart morao bolje reagirati na udarac.

Hodgson nije imao što čekati i već na startu nastavka uvodi Jamieja Vardyja i Daniela Sturridge umjesto prilično indisponiranog dvojca Sterlinga i Kanea.

Wayne Rooney okušao je udarac s dvadesetak metara u 55. minuti no Wayne Hennessey brani i odbija u korner. Pritisak Engleza urodio je plodom minutu kasnije, kada grešku Ashleyja Williamsa koristi Jamie Vardy i izjednačava rezultat. Pritisak Engleza se nastavlja međutim bez opasnijih prijetnji za velški gol.

Sve do sudačke nadoknade engleska je reprezentacija bila u opsadi velškog gola kada za veliko slavlje i tri boda pogađa Daniel Sturridge.

EP 2016., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rusija1:2Slovačka
Engleska2:1Wales
1Wales 36:3+36
2Engleska 33:2+15
3Slovačka 33:304
4Rusija 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.06.2016. u 17:43
    puno se je pričalo o toj bahatost Engleza (znala je jedna hrvatska reprezentacija to kazniti dva put), a čak su i pred ovom utakmicom Velšani to predbacili suparniku. No, realno, ako je neko danas bio bahat i arogantan, to jesu bili Zmajevi. U drugom djelu su se totalno povukli i mislili: „Vodimo... [više na forumu]
    narada108