EP 2016., skupina F, 2. kolo, 18.06.2016, 18:00 h, Stade Vélodrome - Marseille
Suci: Sergej Karašev, Nikolaj Golubjev, Tihon Kaljugin (Rusija)
Island
Island
Gylfi Sigurdsson 39' (11m)
1:1(1:0) Mađarska
Birkir Mar Saevarsson 88' (ag)
Mađarska

VIDEO: Island nije izdržao, Mađarska do boda u posljednjim minutama

Petar Jenjić • subota, 18.06.2016.
VIDEO: Island nije izdržao, Mađarska do boda u posljednjim minutama
Foto: EPA

U drugom današnjem susretu na programu je bio dvoboj Islanda i Mađarske. Utakmica je završila bez pobjednika 1:1. Island je poveo u 39. minuti iz kaznenog udarca, da bi mađarska reprezentacija izjednačila u u 88. minuti autogolom Saevarssona.

Island
Mađarska
Island
Mađarska
 
Hannes Halldorsson
 
Birkir Mar Saevarsson
 
Ragnar Sigurdsson
 
Kari Arnason
 
Ari Freyr Skulason
 
Johann Berg Gudmundsson
 
Gylfi Sigurdsson
 
Aron Gunnarsson
(do 66')
 
Birkir Bjarnason
9
Kolbeinn Sigthorsson
(do 84')
 
Jon Dadi Bödvarsson
(do 69')
Pričuvni igrači
 
Emil Hallfredsson
66'
 
Alfred Finnbogason
69'
22
Eidur Gudjohnsen
84'
Trener
Lars Lagerbäck
1
Gabor Kiraly
2
Adam Lang
20
Richard Guzmics
23
Roland Juhasz
4
Tamas Kadar
15
Laszlo Kleinheisler
10
Zoltan Gera
8
Adam Nagy
18
Zoltan Stieber
(do 67')
19
Tamas Priskin
(do 67')
7
Balazs Dzsudzsak
Pričuvni igrači
23
Nemanja Nikolić
67'
13
Daniel Böde
67'
 
Trener
Bernd Storck

Islandski debi na velikim natjecanjima prošao je jako dobro s osvojenim bodom protiv favoriziranog Portugala. Iz današnje utakmice s Mađarima Lars Lagerback očekuje tri boda: „Mađari su jako dobra momčad, impresioniran sam. Pred nama su još dvije utakmice i u obje idemo po pobjedu, u to nema sumnje. Prvo se želimo kvalificirati, a zatim osigurati što bolju poziciju u skupini.“

S druge strane Bernd Storck očekuje drugačiji susret za razliku od onog protiv Austrije: „Naša će strategija biti nešto drugačija u odnosu na susret s Austrijom. Island je drugačija momčad, vrlo disciplinirana i igraju taktički vrlo dobro. Imaju dobre igrače koji igraju u različitim europskim klubovima i neće nam biti lako.“

Očekivano od obiju momčadi, utakmica je započela u visokom ritmu, koji nije posustajao tijekom većeg dijela prvog poluvremena. Međutim prevelikih prilika za gol nije bilo.

Najbliže pogotku bili su Islanđani u 10. minuti kada Bodvarssonov udarac glavom odlazi preko gola. Mađarska reprezentacija pokušala je pet minuta kasnije na sličan način, ali Tamas Priskin nije bio precizan.

Novu veliku priliku Island nije iskoristio u 31. minuti kada Johann Berg Gudmundssonu lijepo brani Gabor Kiraly. Upravo se u posljednjih 15 minuta mađarska reprezentacija malo povukla na vlastitu polovicu što je iskoristio debitant na velikim natjecanjima. Nakon gužve u šesnaestercu, u 39. minuti, Tamas Kadar ruši Arona Gunnarssona, a sudac dosuđuje najstrožu kaznu. Precizan je s bijele točke bio Gylfi Sigurdsson.

Nakon deset minuta igre u nastavku, prvu priliku imali su Islanđani preko Bodvarssona, međutim njegov udarac glavom odlazi visoko preko gola. Islanđani se u nastavku utakmice nisu previše ni trudili priprijetiti mađarskom golu.

Strockova momčad preuzela je inicijativu u želji da dođe do izjednačenja, međutim to im jako dugo nije polazilo rukom. Balazs Dzsudszak okušao je svoj udarac u 67. minuti, ali je Hannes Halldorsson bez većih problema obranio. Pritisak Mađara urodio je plodom u 88. minuti. Nemanja Nikolić ubacio je loptu u peterac, a Birkir Mar Saevarsson skreće loptu u vlastitu mrežu.

EP 2016., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Island1:1Mađarska
Portugal0:0Austrija
1Mađarska 36:4+25
2Island 34:3+15
3Portugal 34:403
4Austrija 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici19.06.2016. u 09:37
    Island u drugom poluvremenu nije ništa ni odigrao prema naprijed, a Mađari su stalno napadali, istina jalovo, al su bar Islanđane natjerali da si sami zabiju autogol
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik19.06.2016. u 01:16
    kakav je ovo klaun od suca?? kakav je ovo penal?? haha koja smijurija :D
    Obrisan korisnik