EP 2016., skupina F, 2. kolo, 18.06.2016, 21:00 h, Park prinčeva, Pariz
Suci: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (Italija)
Portugal
Portugal
0:0(0:0) Austrija
Austrija

Uz promašeni kazneni udarac Ronalda, Portugal i Austrija odigrali bez pogodaka

Nikola Raič • subota, 18.06.2016.
Uz promašeni kazneni udarac Ronalda, Portugal i Austrija odigrali bez pogodaka
Foto: EPA

Posljednja utakmica drugog kola Europskog prvenstva ponudila je dobar nogomet, ali smo na kraju ostali uskraćeni za pogotke...

Portugal
Austrija
Portugal
Austrija
1
Rui Patricio
11
Vieirinha
3
Pepe
6
Ricardo Carvalho
5
Raphael Guerreiro
 
Ricardo Quaresma
(do 71')
14
William Carvalho
8
Joao Moutinho
15
Andre Gomes
(do 83')
17
Nani
(do 89')
7
Cristiano Ronaldo
Pričuvni igrači
 
Joao Mario
71'
9
Eder
83'
15
Rafa Silva
89'
Trener
Fernando Santos
1
Robert Almer
17
Florian Klein
15
Sebastian Prödl
4
Martin Hinteregger
5
Christian Fuchs
6
Stefan Ilsanker
(do 87')
14
Julian Baumgartlinger
11
Martin Harnik
8
David Alaba
(do 64')
7
Marko Arnautović
9
Marcel Sabitzer
(do 84')
Pričuvni igrači
18
Alessandro Schöpf
64'
19
Lukas Hinterseer
84'
16
Kevin Wimmer
87'
Trener
Marcel Koller

Nakon razočaravajućih nastupa u prvom kolu, obje momčadi tražile su iskupljenje u Parizu. Korak prema drugom krugu nakon zanimljivog susreta na neki način, napravili su i jedni i drugi. Ali s ovim mršavim bodom obje momčadi čeka teško treće kolo. Moramo istaknuti kako je Portugal bio puno bliži pobjedi, dok Austrijanci mogu biti sretni s prvim bodom u Francuskoj.

S prvim zviždukom suca Cristiano Ronaldo postao je nogometaš s najviše nastupa u dresu Portugala, a nastavak susreta ponudio je pregršt uzbuđenja. Nakon odlaska na odmor puno zadovoljnija može biti momčad Austrije koja je preživjela sve napade Portugala i netaknute mreže je otišla na predah.

Unatoč dominaciji Portugala, najbolju priliku na utakmici imala je Austrija i to u trećoj minuti susreta. Sabitzer je ubacio, a Harnik je sam s nekoliko metara, glavom promašio cijeli gol. Zaista, prilika koju je bilo teže promašiti. Nakon toga, na terenu je postojala samo momčad Portugala.

Prijetili su Portugalci, najčešće iz kornera, ali i udarcima iz daljine. Naj ozbiljniju prigodu imao je Nani, ali nakon dobrog prodora njegov udarac brani Almer. Austrijski vratar odlično reagira i na pokušaj Vierinhe iz daljine.

U nastavku susreta, dva puta je opasno prijetio Ronaldo, a opet je najbolju prigodu promašio Nani. Andre Gomes je odlično nabacio, a Nani glavom trese vratnicu. Bilo je to nakon 30 minuta igre. Za kraj prvog dijela, Austrija je još jednom zaprijetila. Iz teške pozicije odlično je zaprijetio Alaba, no očistila je to obrana Portugala.

Kao i prvi dio, nastavak Austrija otvara dobrim pokušajem. Iz daljine je probao Ilsanker, ali je Rui Patrico vrlo dobro obranio njegov pokušaj. I Portugal prijeti iz daljine, svoj udarac oprobao je Ronaldo, no Almer je i dalje na visini zadatka. Nakon kornera, ista dva igrača su u glavnim ulogama, a rezultat se ne mijenja.

Nakon kratkog primirja, od 77. minute smo vidjeli najveća uzbuđenja na utakmici. Ronaldo je izborio kazneni udarac, da bi ga zatim sam zapucao u vratnicu i time propustio ostvariti još jedan rekord. Naime, da je zabio, Ronaldo bi postao prvi igrač koji je zabijao pogotke na sedam uzastopnih velikih natjecanja. Odbijenu loptu, preko vrata je poslao Gomes.

Pet minuta do kraja susreta Ronaldo je konačno zabio, ali je taj pogodak poništen zbog „debelog“ zaleđa. Do kraja susreta nije Portugal uspio ozbiljnije zaprijetiti Austrijancima i obje momčadi odnose po bod u treće kolo.

U posljednjem kolu Portugal će igrati protiv Mađarske, dok će se Austrija za drugi krug boriti s Islandom. Iako najavljivana kao najslabija skupina, skupina F će do 90. minute biti napeta jer će sve reprezentacije biti u borbi za prolazak skupine.

EP 2016., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Island1:1Mađarska
Portugal0:0Austrija
1Mađarska 36:4+25
2Island 34:3+15
3Portugal 34:403
4Austrija 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici19.06.2016. u 09:34
    da je Ronaldo više mislio koliko je eventualni gol važan za njegovu momčad i za pobjedu vjerojatno bi pogodio, a on je sgurno razmišljao da bi postignutim golom postao prvi igrač koji je na 7 velikih natjecanja zabio gol. e baš zbog te i svih drugih njegovih sebičnosti baš mi je drago da je... [više na forumu]
    Veni vidi vici