Nogomet

Hrvatska spremna za prvi nastup na U-21 Europskom prvenstvu u mininogometu

Sportnet • četvrtak, 14.07.2016.
Hrvatska spremna za prvi nastup na U-21 Europskom prvenstvu u mininogometu

Hrvatska U21 reprezentacija nastupit će na prvom u povijesti Europskom mininogometnom prvenstvu za igrače do 21 godine koje će se održati u Pragu od 15. srpnja do 17. srpnja ove godine.

Po prvi puta u povijesti održat će se Europsko mininogometno prvenstvo za igrače do 21 godine. Prvenstvo će se održati u Pragu, na stadionu FK Slavoj Vyšehrad. Na U21 Euru će nastupiti devet reprezentacija podijeljenih u dvije skupine:

SKUPINA A
1. ČEŠKA
2. NJEMAČKA
3. ITALIJA
4. SLOVENIJA
5. MAĐARSKA

SKUPINA B
1. HRVATSKA
2. RUMUNJSKA
3. BUGARSKA
4. SLOVAČKA

Nakon odigranih utakmica u skupini, prve dvije momčadi osigurat će plasman u polufinale. Nastup u Češkoj našoj reprezentaciji osigurala je visoka pozicija koju Hrvatska drži na EMF ranking listi, te status Hrvatske kao europske, ali i svjetske velesile.

Izbornik U21 reprezentacije je Varaždinac Dalibor Leskovar koji je sa svojim klubom ART METALI JUNAJTED osvojio naslov prvaka Hrvatske u mininogometu 2016. O izgledima Hrvatske izbornik je ukratko kazao:

''Doista ne znamo što nas čeka u Češkoj s obzirom da nismo upućeni u snagu momčadi koje će tamo nastupati jer se U21 prvenstvo održava po prvi puta. No, mi smo svjesni da imamo jaku momčad i u svakoj utakmici ćemo dati svoj maksimum i vjerujem da možemo proći skupinu, a onda je sve moguće. Vjerujem u svoje dečke koji su, iako mladi, izuzetno iskusni jer su nastupali na brojnim jakim turnirima i ligama, te smo vrlo ponosni jer će za nas nastupiti i dva igrača seniorske mininogometne reprezentacije Robert Malnar i Nikola Hranić. Dečki su vrlo motivirani i pozitivno napaljeni i vjerujem da će pokazati svoje najbolje lice u Pragu, jedva čekamo.''

Za Hrvatsku će u Pragu nastupiti sljedeći igrači:

NIKOLA HRANIĆ - golman
LUKA BOBIČANEC
TOMISLAV HARMICAR
LUKA LJUBEK
ROBERT MALNAR
SANDI MARTAN
RENATO PUNČEC
PETAR ROG
MARIN ŠINJORI
MATIJA VRBNJAK

Izbornik: DALIBOR LESKOVAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!