Zimski sportovi

Medveščak na sto posto

Sportnet • ponedjeljak, 15.08.2016.
Medveščak na sto posto

U drugoj utakmici u Cardiffu, hokejaši Medveščaka upisali su četvrtu pobjedu u četvrtoj pripremnoj utakmici...

Druga utakmica u dva dana protiv istog protivnika, Cardiff Devilsa, dala je zagrebačkom Medveščaku priliku da isproba neke nove kombinacije, ali isto tako dala je domaćinima priliku da se bolje pripreme i poslože redove.

„Bila je ovo jedna kompetitivna utakmica u kojoj su naše specijalne momčadi odradile veliku ulogu. Lijepo je bilo vidjeti da napredujemo u igri s igračem više i uspijevamo realizirati prilike. Napravili smo promjene u sastavu i dali priliku nekim mlađim igračima“, izjavio je nakon susreta glavni strateg Medvjeda, Gordie Dwyer.

Ovim susretom Medvjedi su zaključili svoj boravak na Otoku. „Uživali smo u cijelom tjednu ovdje. Devilsi su bili savršeni domaćini i zadovoljni smo s ostvarenim“, nadovezao se Dwyer.

Medveščak je četiri puta pogodio mrežu Bena Bownsa, a sva četiri pogotka djelo su specijalnih momčadi. Prva tri rezultat su igre s igračem više, dok je posljednji pak 40 sekundi do isteka vremena u praznu mrežu s igračem manje pospremio Brandon McMillan.

Colby Genoway, dvostruki strijelac utakmice, najprije je vratio vodstvo Medvjedima pet minuta do isteka prve trećine, a kasnije ga i udvostručio. „Oba gola su u igri s igračem više. Nije bilo planirano da tako zabijamo, ali sve se bolje razumijemo na ledu i to koristimo. Nije savršeno, ali je sve bolje. Komuniciramo, znamo kako se krećemo i igramo hokej umjesto da igramo napamet. To je jako dobar znak jer nam se tim za igru s igračem više mora uigrati što prije“, komentirao je Genoway koji je proglašen Igračem utakmice.

Ovo je bila prva utakmica na ovim pripremama za Jana Smoleca i Matiju Miličića. „Utakmica je bila dobra, vidjelo se da smo bolja momčad. Za mene je ovo bilo jedno pozitivno i veliko iskustvo“, rekao je Smolec.

A kapetansko 'C' nosio je Mark Katic: „Odlično sam se osjećao. Nisam znao kako će dečki reagirati na to što sam kapetan, ali ispalo je odlično. Dali su sve od sebe i presretni smo zbog pobjede i što održavamo niz u predsezoni.“

U svom četvrtom susretu Medvjedi su prvi puta primili pogodak. Unatoč jako dobrom izdanju Nike Hovinena, koji je bio zaposleniji od Dannyja Taylora jučer, Devilsi su došli do svog prvog pogotka protiv KHL momčadi. Layne Ulmer pospremio je odbijeni udarac Joeyja Haddada niti minutu nakon prvog pogotka Medveščaka, onoga Edwina Hedberga.

Sljedeća postaja je Bratislava gdje će u utorak, 16. kolovoza u Slovnaft areni u 19 sati nastaviti pripremne utakmice protiv Slovana.

HK CARDIFF DEVILS – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:4 (1:2;0:1;0:1)

Pripremna utakmica, Ice Arena Wales, Cardiff, UK

STRIJELCI: 06:26 0-1 Hedberg (Mahbod, Krejčik) PP1
07:06 1-1 Ulmer (Haddad, Doucet)
14:26 1-2 Genoway (Sauve, Smith) PP1
28:45 1-3 Genoway (Giroux, Mertl) PP1
59:20 1-4 McMillan SH1, EN

HK CADRIFF DEVILS: Bowns, Murdy, Hotham A., Hotham S., Louis, Fournier, Richardson, Batch, Brine, Ulmer, Asselin, Bentivoglio, Haddad, Myers, Culligan, Piggott, Jones, Morissette, Doucet, Martin, Lord

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Hovinen, Sauve, Genoway, Parlett, Mahbod, Zanoški, Giroux, Smejkal, Hedberg, Larkin, Krejčik, Bolduc, Miličić, Bezina, Perkovich, Smith, Mertl, McMillan, Katic, Pare, Arkalov, Smolec

Foto:Helen Brabon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!