Rukomet

Favoriti uglavnom uspješni, Drago Vuković najefikasniji Hrvat

Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.08.2016.
Favoriti uglavnom uspješni, Drago Vuković najefikasniji Hrvat

Drugo kolo DHB Pokala odigrano je u potpunosti, a u akciji su bili i brojni hrvatski internacionalci. Najefikasniji bio je Drago Vuković koji je slavio s Füchseom protiv Wilhelmshavenera...

U drugom kolu njemačkog DHB Pokala Ludwigshafen-Friesenheim iznenadio je favorizirani Gummersbach i svladao ga s 32:31. Važnu ulogu u pobjedi Ludwigshafen-Friesenheima igrao je Roko Peribonio koji je skupio devet obrana. Gostima nije pomogao niti raspoloženi reprezentativac Julius Kühn koji je postigao 11 pogodaka.

Uz odličnog Mattiasa Anderssona i njegovih 19 obrana Flensburg se prošetao do 38:17 pobjede protiv niželigaša Empora iz Rostocka. U pobjedi Flensburga dojučerašnji član Varaždina Ivan Horvat postigao je četiri pogotka dok je sa šest najefikasniji bio Holger Glandorf.

Trojica Hrvata u Füchseu idu u treće kolo. Momčad iz Berlina svladala je bez većih problema Wilhelmshavener s 35:28. Drago Vuković postigao je pet pogodaka, Krešimir Kozina tri, a Jakov Gojun nije bio među strijelcima.

Napadački raspoložen bio je Magdeburg koji je također glatko slavio protiv HSG Norderstedt Henstedt-Ulzburga s čak plus 17. U redovima pobjednika Željko Musa postigao je dva pogotka, a čak 11 djelo je Yvesa Grafenhorsta.

Dosta teži posao imao je Balingen koji se morao dobro pomučiti za pobjedu protiv Auea. U konačnici slavio je 29:27, Aue je dvije minute prije kraja poravnao na 27:27, ali Pascal Hens i Martin Strobel odveli su Balingen do prolaza. Davor Dominiković nije bio među strijelcima.

Do posljednjih sekundi neizvjesno je bilo u dvoboju između Lübbeckea i Mindena, a Minden je slavio s 23:22. Aleksandar Svitlica zabio je za pobjedu minutu i pol prije kraja, a kod poraženih nastupila su i dvojica Hrvata, Nikola Blažičko koji je skupio šest obrana te Ante Kaleb, strijelac tri gola.

Gotovo identičan rasplet i u susretu između Bietigheima i Stuttgarta koji je otišao na stranu Bietigheima s 23:22. Teo Čorić nije bio među strijelcima kod poraženih koji su primili posljednji gol minutu i pol prije kraja kada je sedmerac realizirao Andre Lohrbach.

Od prolaza oprostio se i Duje Miljak koji je postigao tri pogotka u porazu od Erlangena. Njegov Eisenach izgubio je 30:23 što i nije iznenađenje s obzirom na razliku u kvaliteti.

Kiel je očekivano bio prejak za skromni ASV Hamm-Westfalen te je slavio u drugoj brzini s 35:25. U vrlo jakom sastavu najistaknutiji bio je Rune Dahmke sa sedam golova, Domagoj Duvnjak postigao je tri gola, a Ilija Brozović dva. Blaženko Lacković nije bio među strijelcima.

Od vrhunskih pojedinačnih dosega treba istaknuti čak 20 obrana islandskog reprezentativca Björgvina Gustavssona u glatkoj pobjedi Bergischera.

DHB Pokal, drugo kolo:
TSG Ludwigshafen-Friesenheim - VfL Gummersbach 32:31 (Alexander Feld 8 / Julius Kühn 11)
Bergischer HC - Krefeld 34:16 (Maximilian Hermann 6 / Maik Schneider 6)
TuS Ferndorf - Rhein-Neckar Löwen 22:31 (Julian Schneider 5 / Andy Schmid 5)
SC DHfK Leipzig - SG Langenfeld 72/92 36:23 (Aivis Jurdzs 7 / Andre Eich 7)
MT Melsungen - TV 1893 Neuhausen 37:30 (Johannes Sellin 11 / Andreas Bornemann 6)
SG Flensburg-Handewitt - HC Empor Rostock 38:17 (Holger Glandorf 6 / Matej Konsel 5)
Dessau-Roßlauer HV - TSV Hannover-Burgdorf 24:38 (Vincent Sohmann 6 / Sven-Sören Christophersen 6)
Wilhelmshavener HV - Füchse Berlin 28:35 (Tobias Schwolow 6 / Fabian Wiede 7)
HSG Norderstedt Henstedt-Ulzburg - SC Magdeburg 27:44 (Robert Schulze 4 / Yves Grafenhorst 11)
HBW Balingen-Weilstetten - EHV Aue 29:27 (Martin Strobel 11 / Marc Pechstein 9)
TUS N-Lübbecke - TSV GWD Minden 22:23 (Pontus Zetterman 7 / Charlie Sjöstrand 6)
HSG Wetzlar - HSC 2000 Coburg 31:22 (Joao Ferraz 8 / Romas Kirveliavičius 5)
SG BBM Bietigheim - TVB 1898 Stuttgart 23:22 (Tim Dahlhaus 4 / Michael Schweikardt 5)
ThSV Eisenach - HC Erlangen 23:30 (Matthias Gerlich 6 / Ole Rahmel 8)
FRISCH AUF! Göppingen - DJK Rimpar 30:28 (Lars Kaufmann 8 / Patrick Schmidt 12)
THW Kiel - ASV Hamm-Westfalen 35:25 (Rune Dahmke 7 / Björn Zintel 7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!