Rukomet

Rukometaši otputovali u Rio: "Zadovoljni smo napravljenim, sada slijedi hvatanje forme"

Branimir Korać • petak, 29.07.2016.
Rukometaši otputovali u Rio: "Zadovoljni smo napravljenim, sada slijedi hvatanje forme"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija krenula je prema Brazilu gdje za tjedan dana počinju Olimpijske igre. Izbornik Babić zadovoljan je dosad napravljenim i okreće se prvom protivniku...

Hrvatski dio priprema je odrađen i Hrvatska spremna odlazi u Rio. Izbornik Željko Babić zadovoljan je odraženim poslom.

"Zadovoljan sam napravljenim iako smo imali određenih zdravstvenih problema s nekim igračima, ali vjerujem kako smo to anulirali i da smo spremni za Igre."

U Brazilu slijedi završno poliranje.

"Zadnjih šest treninga i utakmica zatvorenog karaktera služit će isključivo za ulazak u formu. Oni će biti dosta intenzivni, ali i kraći te ćemo se usput detaljno pripremati za našeg prvog protivnika, Katar. Kroz svaki trening imat ćemo ujedno i taktičku pripremu za njih, kako u obrani, tako i u napadu."

"Općenito moramo ubrzati naše kretnje i protok lopte, ali imamo još vremena i u principu sve ide po planu."

Prvi protivnik, kao i svi u skupini, bit će vrlo zahtjevan.

"Katar je puno jači nego Tunis. Ima dva izvrsna golmana, sjajnog trenera i jake udarce s distance. Jako su dobri, možemo reći klao klub koji trenira stalno zajedno. Prva je utakmica, bit će nam teško, ali niti njima neće biti lako."

Igor Karačić zahvalio se izborniku što je dio olimpijske ekspedicije.

"Imali smo dva mjeseca priprema, sigurno će nam faliti Marić, Šebetić, Pavlović... Žao mi ih je, ipak je riječ o Olimpijskim igrama. Zahvalan sam izborniku što sam dio toga."

Sa skupinom je zadovoljan, a prvog protivnika poznaje.

"Za Katar igraju neki s kojima smo jako dobri poput Markovića, Šarića i Stojanovića, jako su dobri, ali znamo što nas čeka. Slični su Tunisu, agresivni su i pokretljivi. Priželjkivali smo jaču skupinu jer nas čeka lakše križanje. Mi smo mlada momčad i tu smo da pomrsimo račune velikanima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!