Nogomet

VIDEO: Celtic demolirao Rangerse, savršen hat-trick Dembelea

Dario Dodić • subota, 10.09.2016.
VIDEO: Celtic demolirao Rangerse, savršen hat-trick Dembelea

Povratnici u najviši rang škotskog nogometa, igrači Glasgow Rangersa, teško su stradali na gostovanju kod najvećeg rivala Glasgow Celtica. Slavio je Celtic s 5:1 uz savršeni hat-trick Mousse Dembelea...

Prvi ligaški Old Firm nakon pet sezona bolje su otvorili domaćini. Od prve su sekunde željeli dati do znanja Rangersima tko je prvak i gazda škotskog Premiershipa. Visokim su pritiskom onemogućavali Rangerse da ozbiljnije prijeđu na polovicu Celtica, trava je na tom dijelu terena gotovo ostala netaknutom - jedino što u prvih pola sata možemo istaknuti bio je pokušaj Nike Kranjčara s 25 metara koji je otišao visoko preko gola.

S druge su pak strane Scott Sinclair i Moussa Dembele zadavali glavobolje obrani gostiju, koja je dugo odolijevala pritisku Celtica. No, u 33. minuti napokon su kapitulirali. Udarac iz kuta izveo je Sinclair, najviši je na pet metara bio Dembele i glavom lijepo matirao Foderinghama. Pogodak prvaka otvorio je utakmicu, čak je i koristio Rangersima koji su morali fokus prebaciti s obrane na napad. U nekoliko su navrata prijetili, a zatim je uslijedio hladan tuš - branič Rangersa Kiernan neobjašnjivo je dodao loptu Celticovom Bittonu koji gura u prostor Dembelea. Francuz ovakve prilike ne propušta, lažnjakom je prevario debitanta Senderosa i elegantno vanjskim dijelom kopačke po drugi put matirao Foderinghama.

Kada su se već momčadi počele pripremati za poluvrijeme Rangersi smanjuju na 2:1. S desne je strane dugu loptu uputio Tavernier, s druge je vratnice Miller glavom vratio u sredinu gdje s pola metra Garner glavom trese mrežu i vraća u život goste.

U drugi je dio gostujući trener odlučio ući bez Kranjčara, iako je bio rastrčan i raspoloženiji od većine suigrača, umjesto njega ušao je Halliday, ali kako će konačan rezultat pokazati - potez nije koristio Rangersima. U 52. minuti posljednji su put lijepo prijetili Rangersi, s 12-ak metara iskosa gađao je McKay suprotne rašlje, ali promašuje gol. Dvije minute kasnije pokušaj Celtica iz kontre. S ruba kaznenog prostora pucao je Forrest, ali bez većih problema za Foderinhgama.

U 61. minuti Dembele vraća uslugu Sinclairu. Kroz trojicu je Rangersa proigrao Dembele Sinclaira koji prizemnim udarcem od vratnice trese mrežu za 3:1. u 75. minuti sve su nade Rangersa, ako su uopće i postojale s obzirom na prikazano, potonule. U svom debiju za Rangerse Senderos je zaslužio drugi žuti, odnosno crveni karton namjerno igravši rukom.

U 83. minuti Dembele dolazi do svog trećeg pogotka i savršenog hat-tricka (gol glavom, desnom i lijevom nogom). Ubacio je s desnog ruba kaznenog prostora kapetan Lustig, Dembele je lagano primio loptu i lijevom nogom ponovno zatresao mrežu Rangersa za 4:1. U drugoj minuti sudačke nadoknade konačnih 5:1 postavio je Armstrong.


Celtic 5-1 Rangers HD All Goals & Full... by footballderby

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2016. u 22:00
    Bravo Kelti!
    Obrisan korisnik