Nogomet

VIDEO: Londonsko-pariški derbi završio podjelom bodova

Niko Rukavina • utorak, 13.09.2016.
VIDEO: Londonsko-pariški derbi završio podjelom bodova
Foto: EPA

U derbiju prvog dana ovosezonske Lige prvaka, PSG i Arsenal remizirali su na Parku prinčeva, s istim rezultatom kao i Basel i Ludogorec u Švicarskoj...

Paris Saint German - Arsenal 1:1

U dvoboju Pariza i Londona, PSG i Arsenal natjecanje su otvorili podjelom bodova. PSG je već u prvoj minuti zatresao mrežu Londončana, bili su bolji u prvom dijelu, međutim, Arsenal je do kraja utakmice ipak uspio stići do poravnanja.

PSG je odlično otvorio utakmicu zabivši prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka. Naime, Edson Cavani je matirao goste već u prvoj minuti utakmice. Serge Aurier je prošao po desnoj strani i centrirao za Urugvajca koji skreće loptu u mrežu.

U prvom dijelu PSG je bio bolja momčad na terenu, nedopustivši Arsenalu da jednom zapuca u okvir Areolinih vrata.

U nastavku utakmice, utakmica je bila izjednačena, obje su momčadi imale nekoliko dobrih prigoda za postizanje pogotka, da bi Arsenal u 78. ipak došao do konačnog izjednačenja. Alex Iwobi je pucao, Areola obrani, no lopta se odbila do Alexisa Sancheza koji poentira snažnim udarcem.

Do kraja utakmice pokušali su Cavani i Iwobi na obje strane, no rezultat se nije mijenjao i momčadi su natjecanje otvorili podjelom bodova. U sudačkoj nadokandi obje su momčadi ostale bez jednog igrača. Isključujuće žute kartone dobili su Oliver Giroud i Marco Verratti.

U sljedećem kolu Arsenal dočekuje Basel, a Parižani gostuju kod Ludogoreca.

Basel – Ludogorec 1:1

Ludogorec je u svojem drugom nastupu u Ligi prvaka do 80. minute imao prednost na gostovanju kod Basela, no tada se ukazao Renato Steffen i domaćinima donio zasluženi bod.

Prvi dio bio je vrlo izjednačen, s tek nekoliko prigoda s obje strane. No, u 45. minuti utakmice, Jonathan Cafu je odličnim driblingom izbacio obranu Basela i stigao do prednosti neposredno pred odlazak na odmor.

U nastavku utakmice ipak je bila druga priča. Basel je dominirao, a Ludogorec čvrsto branio ne bi li stigao do svoje druge pobjede u Ligi prvaka, s time da je jedina bila upravo protiv Basela.Ipak, Švicarci su bolju igru u nastavku utakmice kapitalizirali pogotkom deset minuta prije kraja.

Michael Lang je centrirao, Vladislav Stojanov izbio loptu koja je došla na noge Steffena koji iz prve pogađa za konačnih, i na kraju najpoštenijih, 1:1.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

PSG1:1Arsenal
Basel1:1Ludogorec Razgrad
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!