Liga prvaka, skupina C, 1. kolo, 13.09.2016, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 7:0 Celtic
Celtic

VIDEO: Simultanka Barcelone se zaustavila na sedmici u Celticovoj mreži

Jurica Godina • utorak, 13.09.2016.
VIDEO: Simultanka Barcelone se zaustavila na sedmici u Celticovoj mreži
Foto: EPA

Iznenađujući poraz u španjolskom prvenstvu od Alavesa nadvio je pokoji upitnik iznad glava Barceloninih navijača, no, kada je na Nou Camp stigla Liga prvaka, Katalonci su ponovno započeli sa simultankama, pogodivši protivničku mrežu čak sedam puta. Nesretnik na kojem se Barcelona iskalila bio je Celtic.

Barcelona je prvi put u sezoni započela s MSN tercetom u početnoj postavi. Ali s Iniestom i Mascheranom na klupi. Na drugoj strani, Brendan Rodgers, Celticov trener, najavio je zgusnutu obranu, da bi ta ista obrana kapitulirala već u trećoj minuti. Neymar je sjajnom dubinskom loptom izbacio veći dio Celticove obrane iz igre, a otvoreni prostor iskoristio je Lionel Messi. Čvrst i precizan udarac za Barcelonino vodstvo..

Najgori mogući početak za gostujuću momčad za Nou Campu, stoga je Celtic u idućim minutama pritajio i one malobrojne ambicije koje je imao, u nadi da neće doživjeti katastrofu. Iako su Škoti bili inertni u ono malo napada što su ih imali, polovicom prvog dijela ukazala ih velika prilika. Njihov napadač Dembele je srušen u kaznenom prostoru, za što Ter Stegen dobiva žuti karton a Celtic - jedanaesterac. Ponovno omjer Dembelea i Ter Stegena, ali ovaj put odlazi na stranu Barceloninog vratara, koji je samouvjereno pročitao ne pretjerano kvalitetno izvedeni udarac s bijele točke.

Utihnula je tada svaka Celticova nada. Jer, teško je bilo za povjerovati da napadački mogu ponovno ozbiljno zaprijetiti. Barcelona je podizala razinu igre. Do poluvremena je još jednom zabio Messi. I to još jednom na asistenciju Neymar. Njih dvojica prošetala su se kroz Celticovu obranu, a Neymar je na koncu pokazao nesebičnost.

Prava golijada u nastavku. Grogirani Celtic potpuno počeo padati. Najprije se i Neymar upisao u strijelcu, nakon toga je Iniesta, koji je na poluvremenu zamijenio Rakitića, pogodio fantastičan volej. Mreža Celtica se punila do vrha, odnosno, do njihovog najtežeg poraza ikad u europskim natjecanjima. Pogodio je, dvaput, i Luis Suarez. A prije toga je Messi dopunio svoj hat trick.

Ivan Rakitić započeo je utakmicu u prvih 11. Odigrao je dobrih 45 minuta, uz jedan odličan udarac koji je nakon udarca iz kuta s gol-linije zaustavio Celticov igrač. Dobio je i žuti karton. Nakon prvog poluvremena ostao je u svlačionici.

Barcelonina lekcija Celticu došla je u pravom trenutku, jer će napuniti samopouzdanje momčadi. Pogotovo uoči sljedećih susreta u Ligi prvaka s Manchester Cityjem i Borussijom Mönchengladbach, čija je utakmica prvog kola odgođena zbog pravog potopa na terenu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona7:0Celtic
Manchester City4:0Borussia M.
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • msc14.09.2016. u 17:39
    da su ovi nesretnici bar znali zabiti iz penala, bilo bi tad 1:1, poraz ne bi izbjegli, ali sigurno bi manje stradali
    msc
  • Obrisan korisnik14.09.2016. u 12:12
    očekivana golijada nakon poraza u prvenstvu
    Obrisan korisnik