Liga prvaka, skupina C, 1. kolo, 14.09.2016, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 4:0 Borussia M'gladbach
Borussia M'gladbach

VIDEO: Hat-trick Sergija Agüera za nastavak Guardiolinog niza

Jurica Godina • srijeda, 14.09.2016.
VIDEO: Hat-trick Sergija Agüera za nastavak Guardiolinog niza
Foto: EPA

24 sata nakon što je prvotno zakazani termin utakmice odgodila kiša, Manchester City je suvereno, bez problema otvorio Ligu prvaka pobijedivši Borrusiju Mönchengladbach. Triput je mrežu zatresao Sergio Agüero, a izborenim jedanaestercem debitirao je Gündogan.

Tek što je otišao iz Bundeslige Pep Guardiola već se ponovno susreo s njemačkim klubom, i to njegovim najneugodnijim protivnikom. Naime, u tri sezone koje je proveo u Bayernu doživio je tek devet poraza u Bundesligi, od toga najviše, dva od Borrusije Mönchengladbach. Za uzvrat Nijemcima priliku je dobio već u prvom kolu Lige prvaka, u kojoj Guardiolin klub nikada nije ispao prije polufinala.

Ovaj put nije bilo kiše, jedino su domaći gledatelji priželjkivali kišu golova u suparničkoj mreži. Na drugoj strani, navijači njemačkog sastava koji su pristigli u Manchester morali su produžiti svoj boravak na Otoku, a na njihovu žalost njihovu vjernost klubu čak i u takvoj situaciji igrači im nisu vratili na terenu. Štoviše, vjerojatno su nakon osme minute pomislili da bi bilo bolje da su otišli kući, jer već tada je City poveo. Nakon ubacivanja sa strane i kratke kombinacije, ubacio je Kolarov, a na loptu natrčao Sergio Agüero, rutinirano ju spremivši u mrežu.

Sredinom prvog dijela Aguero je zabrinuo Guardiolu. Naime, ostao je ležati na terenu s bolnom grimasom. Ipak vratio se u igru nakon pružene liječničke pomoći. Vratio se dovoljno brzo da iskoristi ono što je Gündogan "zaradio" u 26. minuti. Veznjak, koji je bio možda i najzvučnije pojačanje Građana u ljetnom prijelaznom roku, srušen je tik nakon što je ušao u kazneni prostor. Agüero je i ovaj put rutinirano realizirao priliku.

City je nastavio dominirati u napadačkim prilikama, iako, zanimljivo nije imao posjed lopte značajno veći od suparnika. No to ih nije spriječilo da u trenucima kada imaju loptu budu izrazito učinkoviti. Već u pola sata imali su sedam udaraca na gol, od čega šest unutar kaznenog prostora.

Tijekom čitave utakmice domaćin je nizao prilike, no, na treći pogodak i konačnu potvrdu i te kako sigurnog starta Lige prvaka čekalo se do 77. minute. Protagonist je ponovno bio Agüero, i to na asistenciju Sterlinga. Hat trick Argentinca za nastavak savršenog niza Manchester Cityja u službenim utakmicama otkad ga je preuzeo Guardiola.

U sudačkoj nadoknadi je za 4:0 pogodio Iheanacho. Gündogan je u debiju oduševio. Nova dimenzija momčadi, nova živost u veznoj liniji. Dobit je to koju donosi njemački veznjak turskog podrijetla.

Hoće li majstor za Ligu prvaka Pep Guardiola uspjeti u namjeri da Manchester City iskorakne u najelitnijem natjecanju? Ostaje nam za vidjeti...

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona7:0Celtic
Manchester City4:0Borussia M.
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!