Liga prvaka, skupina H, 1. kolo, 14.09.2016, 20:45 h, Lyon, Stade de Lyon
Suci: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Amri Nilsson (Švedska)
Lyon
Lyon
Corentin Tolisso 13'
Jordan Ferri 50'
Maxwel Cornet 57'
3:0(1:0) Dinamo
Dinamo

VIDEO: Modri visoko poraženi u Lyonu uz dvije pogođene grede

Branimir Korać • srijeda, 14.09.2016.
VIDEO: Modri visoko poraženi u Lyonu uz dvije pogođene grede
Foto: FaH

Dinamo je nastup u Ligi prvaka otvorio porazom u Lyonu gdje je domaći Olympique bio bolji s 3:0. Modri su bili potpuno podređeni dok Lyon nije riješio pitanje pobjednika i tek onda Dinamo je nešto odigrao, pogodio dvije grede, ali nije zabio pogodak...

Lyon
Lyon
Dinamo
1
Anthony Lopes
2
Mapou Yanga-Mbiwa
3
Nicolas Nkoulou
8
Corentin Tolisso
(do 78')
12
Jordan Ferri
14
Sergi Darder
15
Jeremy Morel
20
Rafael
21
Maxime Gonalons
(do 32')
27
Maxwel Cornet
(do 72')
31
Maciej Rybus
Pričuvni igrači
29
Lucas Tousart
32'
26
Aldo Kalulu
72'
11
Rachid Ghezzal
78'
Trener
Bruno Genesio
10
(do 67')
24
(do 53')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Kranjčar

Nakon odlazaka Pjace, Roga i Eduarda te neuvjerljivih igara i u prvenstvu, s razlogom se strahovalo kako će Dinamo izgledati u elitnom društvu. Zlatko Kranjčar bio je optimist i vjerovao je da se nešto može napraviti, dosta toga temeljilo se na lošoj formi Lyona, ali domaćin je u ovom susretu pokazao da je klasa više.

Dinamo je počeo igrati i izgledao opasnije tek kada je Lyon već imao visoku prednost i riješio pitanje pobjednik. Imali su Modri tu nekoliko prilika za smanjenje zaostatka, ali posebno Soudani se ispromašivao.

Od početka susreta Lyon je bio bolji i opasniji te je vrlo rano mogao doći do vodstva. Već u desetoj minuti Adrian Šemper obranio je čisti zicer Cornetu koji ga je pokušao iznenaditi petom.

Nije se dugo čekalo na vodstvo domaćina, već tri minute kasnije Lyon je imao prednost. Loša reakcija Dinamove obrane je kažnjena, Rafael je nabacio, a Tolisso nadskočio Stojanovića i glavom neobranjivo zabio.

U 36. minuti nova opasnost u Dinamovom kaznenom prostoru, na loptu je natrčao Rybus koji je gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

Koliko je Dinamo bio podređen u prvom dijelu, dovoljno govori podatak da je prvi udarac u okvir gola, u biti prva i jedina prijetnja, uslijedio je u 45. minuti kada je izvana dobro pucao Jonas, ali Lopes brani.

Vrlo brzo, na početku drugog dijela, Lyon je povisio prednost. Cornet je pronašao Ferrija koji dolazi sam pred Šempera i lakoćom zabija.

Uslijedila su dva pokušaja Soudanija koja nisu dala rezultata, a onda je u 57. minuti priči bio kraj. Stojanović je bez veze izgubio loptu na 35 metara od gola, Lyon je to skupo naplatio i Cornet još jednom dolazi jedan na jedan i zabija za 3:0.

Dinamo je nakon toga zaigrao bolje, zaslugom i Lyona koji se zadovoljio ovim vodstvom, u 61. minuti Soudani je promašio praktički nemoguće kada je sa samo metra, potpuno sam, umjesto u praznu mrežu, loptu poslao u gredu.

I deset minuta kasnije Soudani je pokušao, vrlo atraktivno pucao je škaricama i centimetri su ga dijelili od pogotka. U samoj završnici još jednom zatresla se greda domaćeg gola, Pavičić je asistirao Šitumu koji pogađa okvir gola.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Lyon3:0Dinamo
Juventus0:0Sevilla
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor15.09.2016. u 10:17
    sve je isto kao i prije Jeličić je lijepo rekao u studiju da više vrijedi pojavljivanje mladih igrača u LP nego bodovi u HNL-u dakle igrači, uprava, manageri i roditelji gledaju samo kako će što je moguće prije napustit Dinamo i napravit dobar transfer. Nakon svih prodanih igrača sigurno se moglo... [više na forumu]
    qvestor
  • Novi lik15.09.2016. u 09:51
    nisam se previse nervirao jucer, nazalost to je nasa realnost.3:0 je jos dobar rezultat,kako su stajali u obrani.Prebacio sam na Real, bila je super jaka zavrsnica...
    Novi lik
  • Obrisan korisnik15.09.2016. u 07:26
    Ne neće biti dobar, bar ne za prezimljavanje, jer će opet doći mladi talenti, odigrati 2 sezone (ako) i prodati se dobro u inozemstvo. To je realnost, ali ne možeš ko Cico ne dovesti NIKOGA, nakon što prodaš 2 najbolja igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2016. u 07:14
    Je pa sigurno da treba srpljenja nismo mi Manchester city, ili Bayern pa dođe Guardiola i kaze dovedite mi ovoga igraca, i oni iskesiraju 100 mija za igraca, mi to ne mozemo i ne treba onda cuda ocekivati a pogotovo ako ti idu par igraca van , bit ce Dinamo opet dobar samo treba malo vremena ipak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2016. u 00:32
    Momčad ima sasvim sigurno perspektivu u mnoštvu mladih igrača, ali trebati će vremena i strpljenja.
    Obrisan korisnik