Nogomet

VIDEO: Bešiktaš u zadnjim sekundama do boda protiv Benfice

Filip Martinović • utorak, 13.09.2016.
VIDEO: Bešiktaš u zadnjim sekundama do boda protiv Benfice
Foto: EPA

Nakon prvog kola grupe B ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, Napoli je vodeća momčad. Napolitanci su preokretom svladali kijevski Dinamo rezultatom 1:2, da bi u drugoj utakmici Benfica i Bešiktaš odigrali neodlučenu utakmicu, 1:1.

Benfica - Bešiktaš 1:1

Benfica je odigrala bolje prvo poluvrijeme te zasluženo vodila, no Bešiktaš se u drugom dijelu probudio, da bi u samom finišu utakmice stigao do boda. Portugalski je prvak bolje otvorio susret, u 12. minuti stigao je vodstva pogotkom Franca Cervija koji je najbolje reagirao na odbijenu loptu. Benfica je u 39. minuti mogla i povisiti vodstvo, ali je gostujući vratar uspio obraniti odlični udarac Guedesa. Posljednja prijetnja u prvom dijelu viđena je u 45. minuti kada je Andre Horta raspalio s velike udaljenosti, ali gostujući vratar je opet bio spreman.

Benfica u drugom dijelu nije uspjela zadržati vodstvo, Bešiktaš je ipak stigao do boda. Turska je momčad pokušavala u drugom dijelu, ali nije uspjevala sve do 93. minute kada je Anderson Talisca pogodio iz slobnog udarca sa skoro 30 metara.

Dynamo Kijev - Napoli 1:2

U drugoj utakmici dana Napoli je preokretom slavio protiv ukrajinskog prvaka Dinamo Kijeva. Kijevska momčad mogla je povesti već u prvoj minuti, ali je Pepe Reina uspio obraniti veliku šansu za Sergija Sidorčuka. Prvak Ukrajine do vodstva je stigao iz treće prilike, u 26. minuti poentira Denis Garmaš na odličan centaršut Tsigankova. Napoli je uspio izjednačiti u 36. minuti kada je Ghoulam odlično centrirao, a Arkadiusz Milik glavom pogodio za 1:1. Napoli je do preokreta stigao koncem prvog dijela, Mertensov udarac domaća je obrana uspjela počistiti, ali odbijanac Milik još jednom šalje u mrežu.

U drugom dijelu Napoli je nastavio s boljom igrom, u dva navrata Dries Mertens bio je blizu pogotka, pucao je dobro u 59. i 63. ali su ga spriječile domaća obrana te vratnica. Dinamo je posljednjih 20 minuta igrao s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona iskljulen Sergij Sidorčuk.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dynamo Kijev1:2Napoli
Benfica1:1Bešiktaš
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!