Nogomet

VIDEO: Real Madrid dva puta vodio i ostao bez pobjede u Dortmundu

Branimir Korać • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Real Madrid dva puta vodio i ostao bez pobjede u Dortmundu
Foto: EPA

U najzanimljivijoj utakmici večeri Borussia Dortmund i Real Madrid remizirali su 2:2, Madriđani su dva puta vodili, ali nisu uspjeli slaviti. U drugom susretu skupine Sporting je bez većih problema svladao Legiju s 2:0...

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:2

Vrlo zanimljivo bilo je u Dortmundu, uostalom takav susret se i očekivao. Real Madrid doputovao je nakon skromnih 2:2 kod Las Palmasa, tražio je iskupljenje kod snažnog protivnika, imao dvaput vodstvo, ali na kraju je remi i najpravedniji.

Luka Modrić odradio je svih 90 minuta i bio jedan od najboljih pojedinaca na travnjaku, ali niti to nije pomoglo Madriđanima da dođu do sva tri boda.

Domaćin je bolje krenuo u utakmicu i stvorio nekoliko zanimljivih prilika, ali Real Madrid ipak je prvi stigao do pogotka i to iz kontranapada. Bale je krasno proigrao Ronalda koji lijepim udarcem pogađa mrežu.

Nastavila je Borussia s dobrom igrom unatoč primljenom pogotku i bila je u nekoliko navrata blizu poravnanja da bi do njega napokon došla u 43. minuti. Nespretna i loša reakcija Navasa nakon prekida kumovala je poravnanju, lopta se odbila od Varanea, a Aubameyang ju je iz blizine spremio u mrežu.

U drugom dijelu Madriđani su nakon 15 minuta imali veliku priliku za vraćanje prednosti, Ramos je odlično ubacio za Ronalda koji visoko skače i puca glavom, ali pokraj vratnice.

Deset minuta kasnije ipak pogodak. Benzema je pucao, lopta je pogodila okvir gola i odbila se do Varanea koji je šalje u praznu mrežu za novo vodstvo Madriđana.

I kada se činilo da će domaćin upisati poraz, u 87. minuti Andre Schürrle sjajnim poluvolejom poslao je loptu iza leđa Navasa za veliko slavlje u Dortmundu.

Do kraja susreta promjena nije bilo, ostalo je 2:2, a Luki Modriću od 69. minute na travnjaku se pridružio i Mateo Kovačić koji je zamijenio Jamesa Rodrigueza.

Sporting Lisabon - Legia 2:0

Nakon nesretnog poraza u Madridu, Sporting je u Lisabonu nadigrao i svladao legiju s 2:0. Gosti u dosta skromnom izdanju, već prvo kolo i gladak domaći poraz čak 6:0 protiv Borussije, pokazali su da je ovo malo previsoka razina za njih.

U Lisabonu sve je bilo u znaku Sportinga koji je u prvom poluvremenu postigao oba pogotka i stigao do punog plijena baš kako se i očekivalo uoči susreta.

Prvu veliku priliku domaćin je zapucao u 18. minuti kada je Gelson Martins propustio realizirati čisti zicer i zapucao loptu u gredu.

Ipak deset minuta kasnije Sporting dolazi do vodstva. Nakon ubačaja Brune Cesara, Radović je prebacio loptu do Bryana Ruiza koji nije imao problema zabiti za vodstvo.

Novi pogodak uslijedio je u 38. minuti kada Adrien Silva krasno pronalazi u kaznenom prostoru Basa Dosta, a Nizozemac iz čiste situacije ne promašuje.

U nastavku susreta Sporting je dominirao, stvorio je još prilika i mogao je i uvjerljivije slaviti, ali rezultat se više nije mijenjao.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Borussia D.2:2Real Madrid
Sporting2:0Legia Varšava
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor28.09.2016. u 11:57
    Odlična utakmica Real je imao mnogo sreće nisu još pravi, Zidane će imati mnogo posla da počnu igrat kao prošle sezone
    qvestor
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 08:27
    dobar rezultat za Real
    Obrisan korisnik