Nogomet

VIDEO: Carrasco srušio Bayern na Vicente Calderonu, golijada u Rostovu završila remijem

Petar Jenjić • srijeda, 28.09.2016.
VIDEO: Carrasco srušio Bayern na Vicente Calderonu, golijada u Rostovu završila remijem
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola skupine D Lige prvaka. U jednoj od najzanimljivijih dvoboja večeri Atletico Madrid nadigrao je Bayern na Vicente Calderonu. Pogodak vrijedan pobjede postigao je Carrasco u 35. minuti. Rostov i PSV odigrali su 2:2, a sva su četiri pogotka pala u prvom poluvremenu.

Atletico Madrid – Bayern 1:0

Momčad Diega Simeonea bila je vrlo efikasna u posljednje četiri utakmice gdje je postigla 11 pogodaka. U četiri su posljednje utakmice slavili tri puta te došli na treće mjesto i dva boda iza lidera Real Madrida.

U odnosu na ligašku utakmicu prošli vikend Simeone je napravio četiri promjene. U početnu su postavu ušli Stefan Savić, Gabi, Fernando Torres i Saul Niguez, umjesto Josea Gimeneza, Nicolasa Gaitana, Augusta Fernandeza i Angela Corree. Početnih 4-4-2 je izgledalo ovako: Oblak; Juanfran, Godin, Savić, Luis; Carrasco, Gabi, Saul Niguez, Koke; Torres, Griezmann.

Kao i strateg Atletica, i Carlo Ancelotti je napravio četiri promjene u svom početnom sastavu. Umjesto Kimmicha, Renata Sanchesa, Hummelsa i Comana u početnu su jedanaestoricu ušli: Jerome Boateng, Arturo Vidal, Xabi Alonso i Franck Ribery pa je momčad Bayerna u formaciji 4-3-3 bila: Neuer; Lahm, Boateng, Martinez, Alaba; Vidal, Alonso, Thiago; Muller, Lewandowski, Ribery.

Do prve su prilike došli gosti u 13. minuti, a udarac je okušao Thomas Muller. Oblak je odlično obranio i spriječio pogodak.

Za domaćine je probao Carrasco u 19. minuti, ali je Neuer bio siguran na vratima njemačkog sastava. Domaćini su nastavili s pritiskom. Dvije minute kasnije, nakon nabačaja iz kornera, lopta je na dva metra od gola došla do neometanog Torresa koji pogađa vratnicu.

Pokušao je i Lewandowski na ubačaj Lahma, no njegov je udarac glavom lakoćom obranio vratar domaćina.

Utakmica se u narednom periodu malo primirila, sve do 35. minute kada je Vicente Calderon „proključao“. Carrasco je sjajno opalio sa ruba kaznenog prostora i matirao Neuera.

Tri se minute kasnije u izglednoj poziciji našao Franck Ribery, no pucao je slabo te pogodio vanjski dio mreže. Do kraja poluvremena prilika više nije bilo.

Prvu su priliku u nastavku imali gosti preko Alabe u 56. minuti, no njegov je udarac obranio Oblak te izbacio u korner. Večeras vrlo raspoloženi Carrasco još je jednom zaprijetio golu gostiju, no Neuer je sjajno obranio njegov pokušaj s ruba šesnaesterca.

Pokušao je i Bayern u 77. minuti. Ubačaj Alonsa dočekao je Lewandowski koji je neometano pucao glavom, no samo pored gola. Pokušao je i Robben dvije minute kasnije, ali je i on bio malo neprecizan.

U 83. minuti Arturo Vidal dao je odličnu priliku Atleticu novu priliku za pogodak, kada je napravio glupost te u mrtvom kutu kaznenog prostora srušio Felipe Luisa. Međutim Griezmann je pogodio gredu. Nekoliko trenutaka kasnije ponovno je oštro starao, ovoga puta na Saula Nigueza, ali je dobio samo žuti karton. Mogli su domaćini ponovno do drugog pogotka, no Gameiro je sjajnu priliku zapucao u vanjski dio mreže.

Zadnju je priliku za Bayern imao Robben, ali je Oblak bio na mjestu te je obranio udarac glavom. Atletico je ovom pobjedom došao na čelo skupine sa šest bodova, dok Bayern ostaje na tri.

Šime Vrsaljko odgledao je čitav susret s klupe.

Rostov – PSV 2:2

Ruski je sastav svoju europsku avanturu započeo s visokim 5:0 porazom od Bayerna, dok je PSV s minimalnih 1:0 bio nadigran od Atletica. Nizozemci su imali priliku doći do boda, ali je Jan Oblak obranio jedanaesterac i spasio španjolsku momčad.

PSV je startao u formaciji 4-1-3-2: Zoet; Arias, Moreno, Isimat-Mirin, Willems; Schwaab; Propper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong. S druge strane, domaćini su se odlučili na 4-4-2: Džanaev; Terentjev, Mevlja, Navas, Granat; Kalačev, Gatskan, Noboa, Erokhin; Poloz, Azmoun.

Obje su momčadi sjajno otvorile utakmicu te nakon 15 minuta postigle po pogodak. Poveli su domaćini preko Dimitrija Poloza u 8. minuti na dodavanje Aleksandra Erokhina nakon sjajno odigrane akcije u kojoj su potpuno izigrali obranu gostiju.

Sedam je minuta kasnije PSV došao do pogotka, a strijelac je iz poluvoleja bio Davy Propper. Pripomogao je i branič Rostova od kojeg je lopta promijenila smjer i prevarila domaćeg vratara.

Nakon vrlo uzbudljivih 15 minuta, momčadi su se malo ispuhale pa se igra potpuno primirila. Osam minuta prije odlaska na odmor ruski je sastav ponovno poveo, a strijelac je po drugi puta bio Poloz, ovoga puta odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Međutim, domaćini nisu uspjeli izdržati te su u posljednjim sekundama prvog dijela primili pogodak, a strijelac je za PSV ovoga puta bio Luuk de Jong.

Priliku su za prvo vodstvo dobili gosti u 55. minuti kada je De Jonga u kaznenom prostoru srušio Terentjev te je dobio jedanaesterac. Međutim Džanaev je obranio udarac Davyju Propperu. Isti je igrač bio ponovno bio u prilici u 73. minuti, ali se njegovom udarac s ruba kaznenog prostora ispriječila greda.

Do kraja susreta većih prilika nije bilo pa su ove dvije momčadi osvojile prve bodove ove sezone.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid1:0Bayern
Rostov2:2PSV Eindhoven
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2016. u 14:08
    sjajan gol Carrasca
    Obrisan korisnik