Nogomet

VIDEO: Theo Walcott i Edinson Cavani dvama pogocima osigurali pobjede svojim momčadima

Niko Rukavina • srijeda, 28.09.2016.
VIDEO: Theo Walcott i Edinson Cavani dvama pogocima osigurali pobjede svojim momčadima
Foto: Getty

U drugom kolu skupine A ovogodišnje Lige prvaka Arsneal i PSG opravdali su uloge favorita i upisali su tri boda protiv Basela odnosno Ludogoreca.

Arsenal – Basel 2:0

Nogometaši Arsenala upisali su rutinsku 2:0 pobjedu na domaćem terenu protiv Basela. Oba pogotka na utakmici za Arsenal je u prvom poluvremenu zabio Theo Walcott na asistenciju Alexisa Sancheza.

Arsenal je poveo već u 7. minuti utakmice nakon što je Čileanac prošao po lijevoj strani i centrirao za Walcotta koji glavom poentira za vodstvo Topnika. Drugi pogodak na utakmici pao je u 27. minuti. Walcott je ovaj puta odigrao dupli pas sa Sanchezom i iskosa pogodio od stative za, na kraju se ispostavilo, konačnih 2:0.

Arenal je u prvom dijelu u potpunosti nadigrao gostujući sastav koji je zahvaljujući Tomašu Vacliku poluvrijeme završio s tek dva pogotka zaostatka.

U nastavku utakmice Arsenal je rutinski kontrolirao tijek utakmice u kojem su gosti stvorili jedinu prigodu na utakmici preko Birkira Bjarnasona, dok je kod Topnika nekoliko puta neprecizan bio dvostruki asistent Sanchez.

U sljedećem kolu Arsenal dočekuje Ludogorec, a Basel gostuje u Parizu.

Ludogorec – Paris Saint German 1:3

PSG je upisao tri boda na gostovanju u Bugarskoj u utakmici u kojoj je Ludogorec od 16. minute vodio, a pri rezultatu 2:1 za Parižane promašio penal. Junak utakmice i dvostruki strijelac za gostujuću momčad bio je Urugvajac Edinson Cavani.

PSG je bolje ušao u utakmicu, ali je do vodstva prvi stigao Ludogorec. U 16. minuti Natanael je izveo sjajni slobodni udarac i neobranjivo pogodio za vodstvo svoje momčadi. No, PSG je kontrolirao utakmicu, imao nekoliko opasnih pokušaja, a do izjednačenja su stigli u 41. preko Blaisea Matuidija

Gosti su do preokreta stigli u 11. minuti drugog dijela. Angel Di Maria je centrirao iz slobodnjaka, a Cavani glavom pogodio za vodstvo svoje momčadi. No, već u sljedećoj minuti Pavel Kralovec je dosudio kazneni udarac za Ludogorec nakon prekršaja Thiaga Motte nad Marcelinhom.

No, Bugarski junak penala iz 2014. protiv Steaue, Cosmin Moti nije uspio realizirati kazneni udarac, a već u sljedećoj minuti PSG je došao do konačnih 3:1 preko Cavanija na asistenciju Lucasa Moure.

Do kraja utakmice PSG je mogao i do uvjerljive pobjede, ali je Vladislav Stojanov uspio obraniti udarce Matuidija i Di Marije.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Arsenal2:0Basel
Ludogorec Razgrad1:3PSG
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2016. u 14:09
    neće daleko PSG sa Cavaniem u napadu
    Obrisan korisnik