Košarka

Šarić: "Ovih nekoliko utakmica pokazat će mi što me čeka ove sezone"

Branimir Korać • utorak, 04.10.2016.
Šarić: "Ovih nekoliko utakmica pokazat će mi što me čeka ove sezone"
Foto: EPA

Dario Šarić odigrat će večeras prvu utakmicu u dresu Philadelphije. 76ersi igraju pripremnu utakmicu protiv Boston Celticsa, a Šarić s nestrpljenjem čeka početak...

Dario Šarić kupio je navijače Philadelphije već samom odlukom da dođe u NBA ligu ovog ljeta iako je mogao mirno odraditi još jednu sezonu u Istanbulu i onda za daleko veći novac doći u Philadelphiju.

No, on nije htio čekati, novac mu nije bio presudan i odlučio se odreći "kovčega dolara" u zamjenu za NBA iskustvo. Ne čudi što s velikim nestrpljenjem čeka prvi nastup.

"Za vas je ovo obična predsezonska utakmica, ali za mene je kao prva utakmica NBA sezone. Nije mi važno je li utakmica prijateljska ili natjecateljska. Jedva čekam svoj prvi nastup u NBA momčadi", kaže Šarić.

Šarića očekuje razdoblje prilagodbe i pripremne utakmice u tome će mu pomoći.

"Ovih pet-šest-sedam utakmica puno će mi pomoći da vidim što me očekuje ove sezone i što mogu očekivati u prvoj utakmici regularnog dijela sezone. U ovim utakmicama moram pronaći svoj ritam", kaže Šarić.

Susret između Bostona i Philadelphije igra se u Mullins Centreu, domu sveučilišta Massachusetts, Šarić bi trebao krenuti u startnoj petorci, a susret počinje u 1 sat po hrvatskom vremenu.

Sixersi su objavili kako je Ben Simmons uspješno operiran, sada ga očekuje rehabilitacija i nema potvrde kroz koje vrijeme bi se trebao očekivati njegov povratak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!