Nogomet

Kramarić: "Očekujem puno težu utakmicu u Finskoj"

Dario Dodić • četvrtak, 06.10.2016.
Kramarić: "Očekujem puno težu utakmicu u Finskoj"
Foto: EPA

Andrej Kramarić lijepom je asistencijom pomogao Mariju Mandžukiću da prekine golgeterski post, Mateo Kovačić proigrao je Kalinića za konačnih 6:0. Obojica imaju sve veće uloge u klubovima i obojica nakon uvjerljive pobjede protiv Kosova pozivaju na oprez protiv Finske...

Nakon uvjerljive predstave u Skadru pred novinare su izašli Mateo Kovačić i Andrej Kramarić. Mateo je zadovoljan većim dijelom igre, posebno momčadskim duhom: "Moram priznati da nismo očekivali ovakvu pobjedu, odigrali smo dobro, na neke trenutke malo lošije, ostavljali smo dosta prostora, ali dobro, uvijek ima mjesta za napredak, bila je dosta teška utakmica, bitna su tri boda, ovo zaboravljamo i idemo u Finsku. Mi znamo što Mandžo može, sretni smo zbog njega, tu je i Kalinić, obojica igraju odlično, kao i Kramarić, tako da imamo uvijek neku opciju. Danas su zabili i Mandžukić i Kalinić, svi igramo kao jedno, najbitnija je pobjeda i momčadski duh koji smo pokazali."

Ove sezone Mateo dobiva sve više prilika u Realu što se vidi i na njegovom samopouzdanju: "Igram dosta u Realu, prva sezona bila je dosta teška, druga je dosta bolja, uvjeren sam u svoje kvalitete i vjerujem da ću uspjeti u Realu. Protiv Finske nas očekuje teška utakmica. Bitno je prespavati današnju utakmicu, regenerirati se i u nedjelju ponovno po sva tri boda."

Andrej Kramarić dobio je priliku zaigrati od prve minute i povjerenje je i opravdao: "Bio je gušt igrati, pogotovo kad pobijediš na ovakav način. Postigli smo što smo tražili, a to je da krenemo od prve minute jako. Srećom otvorili smo susret ranim pogotkom, poslije je bilo puno lakše. Bilo je lijepo igrati pred punim stadionom, meni je bilo lijepo zaigrati od prve minute i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom tonu. Za tri dana nas čeka nova utakmica, moramo se pripremiti bolje jer nas sigurno čeka teža utakmica."

Dobru sezonu imao je i u klubu iako ga više idu asistencije: "Moram reći da sam sretan i zadovoljan kako je sezona krenula, svaka utakmica je ili gol ili asistencija. Nešto se više pišu asistencije nego golovi, ali u ovom trenutku uživam u asistencijama na isti način kao i u golovima. Cijeli život igram na takav način, nisam klasični napadač, tako da mi odgovara pozicija polušpice. Sretan sam što se brzo otvorilo, što je Mandžo iskoristio moju loptu, poslije je bilo puno lakše. Nadam se da smo sačuvali energiju za drugu utakmicu. Bit će sigurno drugačija utakmica, pogledat će Finci ovih šest golova i branit će se, očekujem puno težu utakmicu nego danas. Nadam se da ćemo odigrati kao i danas pa makar da bude samo jedan gol razlike za nas, bitna su tri boda."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2016. u 16:34
    Krama je u pravu ! Ko ga prati u Hoffenheimu u Bundesligi, moze vidjeti da mnogo asistira a nesto manje daje golove. Poluspica mu je ocigledno najudobnija pozicija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2016. u 11:08
    bravo Kramariću, samo nastavi ovako bit će to sjajna sezona
    Obrisan korisnik