Nogomet

VIDEO: Soudani strijelac u remiju Alžira i Kameruna

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.10.2016.
VIDEO: Soudani strijelac u remiju Alžira i Kameruna
Foto: EPA

Četiri susreta afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji odigrana su ove nedjelje, a do vrijednih gostujućih pobjeda došli su Nigerija i Egipat...

Egipat je s 2:1 u gostima svladao Kongo i na odličan način otvorio je kvalifikacije. Nije imao lagan posao, morao je okretati rezultat nakon što je rano ušao u minus, ali upisao je tri vrijedna boda.

Ferebory Dore doveo je Kongo u vodstvo u 24. minuti, ali do odlaska na odmor Egipat je poravnao golom svoje prve zvijezde Mohameda Salaha.

U drugom dijelu Abdallah Said postigao je pogodak za preokret i 2:1 Egipta koji prednost nije ispustio do kraja susreta.

Alžir je kao domaćin odigrao 1:1 protiv Kameruna u vrlo zanimljivom dvoboju u kojem su oba pogotka pala vrlo rano.

Dinamovac Soudani našao se u prvih 11, igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Ghezzal, a njegovim golom iz sedme minute Alžir je imao vodstvo. Soudani je nakon ubačaja iz kornera došao do lopte na drugoj vratnici i mirno je spremio u mrežu.

Ipak, Kamerun je uspio doći do poravnanja i na kraju zadržati taj bod. Za 1:1 zabio je Moukandjo u 24. minuti susreta.

Tunižani su svladali Gvineju s 2:0 i tako opravdali status favorita. Sat vremena čekali su na prvi pogodak, postigao ga je Abdennour da bi konačnih 2:0 u 80. postavio Ben-Hatira.

Velika tri boda uzela je Nigerija koja je gostovala kod neugodne Zambije. Gosti su slavili 2:1 golovima Iwobija i Iheanacha da bi Mbesuma u 71. samo postavio konačnih 2:1.

Afričke kvalifikacije:
Kongo - Egipat 1:2
Alžir - Kamerun 1:1
Tunis - Gvineja 2:0
Zambija - Nigerija 1:2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!