Liga prvaka, skupina H, 3. kolo, 18.10.2016, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (Engleska)
Dinamo
Dinamo
0:1(0:1) Sevilla
Samir Nasri 37'
Sevilla

VIDEO: Sevilli dovoljan jedan pogodak za pobjedu u Maksimiru

Branimir Korać • utorak, 18.10.2016.
VIDEO: Sevilli dovoljan jedan pogodak za pobjedu u Maksimiru
Foto: FaH

Dinamo ostaje u čekaonici i nakon trećeg kola Lige prvaka. U Maksimiru je gostovala Sevilla koja je na kraju zasluženo slavila, a za tri boda bio je dovoljan jedan pogodak...

Sevilla
Dinamo
Sevilla
25
(do 87')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev
1
Sergio Rico
3
Mariano Ferreira
9
Luciano Vietto
(do 66')
10
Samir Nasri
15
Steven N'Zonzi
18
Sergio Escudero
20
Vitolo
21
Nicolas Pareja
22
Franco Vazquez
(do 89')
23
Adil Rami
24
Gabriel Mercado
Pričuvni igrači
12
Wissam Ben Yedder
66'
8
Vicente Iborra
89'
 
Trener
Jorge Sampaoli

Modri nisu uspjeli doći do iznenađenja, Sevilla je upisala pobjedu pogotkom Samira Nasrija i tako prekinula seriju utakmica bez pobjede u gostima u Europi.

Ivajlo Petev iznenadio je sastavom, za nastup uopće nisu konkurirali Pivarić i Machado, u prvih 11 ušli su mladi Sosa i Knežević, a u Dinamovoj igri nije bilo nekog pomaka. Sevilla je dominirala, nešto više od pola sata čekala je na pogodak, ali s druge strane Modri su bili posve bezopasni.

U drugoj minuti jedan od rijetkih pokušaja domaćina, Junior Fernandes s loptom je ušao u kazneni prostor, pokušao je pucati iz neugodne pozicije, nije bio precizan i lopta je otišla pokraj gola.

Sevilla je ubrzo preuzela posjed lopte, imala ju je više u svojim nogama, a prvu priliku dobila je u 15. minuti. Nakon kornera lopta se odbila do Mariana koji bez razmišljanja puca iz prve s više od 20 metara, lopta je išla u donji kut, ali Livaković odlično brani.

Osam minuta kasnije sjajna prilika za Nasrija koji je dobio loptu na petercu, pokušao ju je skrenuti u mrežu, ali nije bio precizan.

U međuvremenu Dinamova postava postala je još mlađa, igru je napustio i kapetan Domagoj Antolić zbog ozljede i zamijenio ga je Fiolić.

Nedugo nakon ulaska Fiolić je sa Soudanijem došao do 16 metara nakon pogreške Sevilline obrane, ali njegov udarac bio je vrlo loš i otišao je preko gola. Uspjela je Sevilla doći do pogotka u 37. minuti kada je na ubačenu loptu Nasri je sjrenuo u prvi kut i prevario Livakovića.

Ulazak u drugo poluvrijeme bio je još lošiji i Petev je morao pod hitno reagirati. Odmah je povukao izmjenu i uveo Jonasa umjesto Pavičića jer Modri nikako nisu mogli do lopte. Ubrzo je Vietto promašio gotovo nemoguće, bio je sam pred Livakovićeve nakon ispadanja Schildenfelda, no pucao je pokraj gola.

Nakon sat vremena igre i Dinamo se malo ohrabrio i počeo izlaziti prema naprijed, svodilo se to uglavnom u nekoliko pokušaja prodora i ubacivanja u 16 metara, ali bez ikakve prijetnje za Rica.

U 71. minuti imao je Dinamo obećavajuću kontru, Fiolić je bio u 16 metara i tražio poziciju za udarac, ali se spetljao i gosti odnose lopte, a tri minute kasnije najbolja prilika za Modre dotad, odlično je pucao Soudani, ali lopta je otišla nekoliko centimetara pokraj vratnice. Nakon kornera pucao je Schildenfeld, zatim u sljedećoj akciji i mladi Sosa kada su Modri tri minute kasnije još jednom opasno prijetili.

Do kraja susreta gosti su ipak rutinski održavali prednost i zasluženo odnijeli tri boda.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Dinamo0:1Sevilla
Lyon0:1Juventus
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2016. u 22:48
    Ova zadnja akcija savršeno oslikava Dinamo. Ima možda neka prilika, ali ubačaj, kao i čitav klub, je završio u 3 pi.... materine. Ovo je s ovim igračima maksimum, Petevu se nema što prigovoriti.
    Obrisan korisnik