Liga prvaka, skupina H, 3. kolo, 18.10.2016, 20:45 h
Lyon
Lyon 0:1 Juventus
Juventus

VIDEO: Juventus opasno živio i jedva slavio u Lyonu

Mihaela Bradovski • utorak, 18.10.2016.
VIDEO: Juventus opasno živio i jedva slavio u Lyonu
Foto: EPA

Lyon je propustio veliku priliku za doći barem do boda protiv Juventusa. Promašen kazneni udarac, igrač više, ali na kraju ipak pobjeda Allegrijeve momčadi...

Bez ozlijeđenih Marija Mandžukića i Marka Pjace Juventus je gostovao u Lyonu i stigao do pobjede 1:0. Odlična večer Gigija Buffona i trenutak inspiracije Juana Cuadrada osigurali su slavlje gostima.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebno dobar nogomet, ali Lyon je imao ogromnu priliku za vodstvo. U 34. minuti Bonucci je skrivio kazneni udarac prekršajem nad Diakhabyjem, ali Buffon sjajno brani udarac Lacazettea s 11 metara.

U završnici prvog poluvremena i domaći vratar Anthony Lopes pokazao je visoku kvalitetu. Odlično je glavom pucao Higuain, ali Lopes je krasno obranio njegov pokušaj.

Početak drugog dijela bio je loš za goste, prvo je Fekir mogao dovesti Lyon u vodstvo, a onda je u 54. minuti Juventus ostao s igračem manje nakon što je Mario Lemina zaradio drugi žuti karton.

Lyon je nakon toga zaigrao slobodnije i u 71. minuti imao je još jednu dobru priliku za pogodak, pucao je Tolisso, no još jednom sjajno je obranio Buffon.

I nakon što Francuzi nisu iskoristili svoje prilike, gosti su došli do pogotka. Juan Cuadrado na dodavanje Danija Alvesa vara Lopesa i donosi Juventusu tri boda.

Do kraja susreta Buffon i nepreciznost domaćih igrača najveći su "krivci" što Juventus dolazi do nove pobjede i Lyon stavlja u tešku situaciju.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Dinamo0:1Sevilla
Lyon0:1Juventus
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!