Nogomet

VIDEO: Leicester i dalje na vrhu sa stopostotnim učinkom, Porto do pobjede u 93. minuti

Mihaela Bradovski • utorak, 18.10.2016.
VIDEO: Leicester i dalje na vrhu sa stopostotnim učinkom, Porto do pobjede u 93. minuti
Foto: EPA

U skupini G Lige prvaka Leicester je upisao pobjedu kojom ostaje stopostotan dok je Porto u gostima nanio i treći poraz Club Bruggeu koji je bio nadomak boda...

Leicester - Kopenhagen 1:0

Leicester ostaje stopostotan i bez primljenog pogotka. Ugostio je momčad Kopenhagena i slavio s 1:0 pogotkom Riyada Mahreza iz prvog poluvremena.

Bio je to ravnopravan dvoboj u kojem je prva velika prilika iskorištena. Kada se činilo da prvo poluvrijeme neće donijeti neka uzbuđenja, u 40. minuti domaćin je poveo i to kombinacijom Alžiraca Slimanija i Mahreza. Slimani je bio asistent, odlično je pronašao usamljenog Mahreza na drugoj vratnici, a ovaj ne griješi i lakoćom zabija.

U završnici prvog dijela priliku su imali i gosti, no udarac Corneliusa otišao je pokraj vratnice.

U drugom dijelu Leicester nije uspio povećati prednost i u završnici je umalo to skupo platio. Corneliusa su centimetri dijelili od pogotka, vratnica je pomogla domaćinu i ostalo je 1:0.

Club Brugge - Porto 1:2

Porto je odnio sva tri boda iz Belgije i to zahvaljujući golu iz kaznenog udarca u 93. minuti susreta. Vodio je domaćin od rane faze susreta, ali Porto je uspio u drugom poluvremenu doći do preokreta.

Club Brugge imao je odlično otvaranje utakmice, stvorio je nekoliko prilika, a jednu od njih je i iskoristio. U 12. minuti Jelle Vossen bio je na pravom mjestu nakon odbijanca i pogodio Casillasovu mrežu.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je čuvao prednost, u drugom dijelu Portugalci su sve više pritiskali i do poravnanja su došli u 68. minuti. Brz kontranapad i sjajna završnica Layuna koji je odlično pucao s 18 metara.

I već se činilo da će susret završiti bez pobjednika kada gosti zarađuju kazneni udarac. U 92. minuti Claudemir ruši Coronu u 16 metara, a Silva je precizan i donosi sva tri boda Portu.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge1:2Porto
Leicester City1:0København
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!