Nogomet

VIDEO: Hat-trick Messija, dva crvena kartona, Bravo pomogao bivšem klubu

Petar Jenjić • srijeda, 19.10.2016.
VIDEO: Hat-trick Messija, dva crvena kartona, Bravo pomogao bivšem klubu
Foto: EPA

Odigrane su i utakmice trećeg kola u skupini C, a kao pobjednici su izašli Barcelona i Borussija Mönchengladbach. Katalonski je sastav na Camp Nou bio bolji od Manchester Cityja 4:0, dok su nogometaši Borussije Mönchengladbach slavili na gostovanju kod Celtica rezultatom 0:2.

Barcelona – Manchester City 4:0

Nakon tri pogotka Borussiji Monchengladbach u pobjedi 4:0, Sergija Aguera je Pep Guardiola odlučio ostaviti na klupi u večerašnjoj utakmici. Posljednje tri utakmice bez pogotka argentinskog napadača očito su primorale španjolskog stručnjaka da si ne može priuštiti još jednu takvu večer.

Leo Messi vratio se prošli vikend pogotkom u pobjedi nad Deportivom, a večeras će nastupom u Ligi prvaka ponovno kompletirati trojac MSN. Katalonski je sastav istrčao u postavi 4-3-3: Ter Stegen; Mascherano, Pique, Umtiti, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Guardiola je, s druge strane odlučio započeti s formacijom 4-2-3-1 u sastavu: Bravo; Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov; Fernandinho, Gundogan; Sterling, Silva, Nolito; De Bruyne.

Utakmica je počela u vrlo visokom ritmu, s obje strane terena. Problemi su za Barcelonu počeli u osmoj minuti kada je Jordi Alba morao napustiti igru zbog ozljede, a u Ligi prvaka je morao debitirati Lucas Digne.

Dobar se nogomet i dalje nastavio, a nakon 17 minuta su s(p)retno poveli domaćini. Fernandinho se poskliznuo prije nego što je uspio ispucati loptu, do nje je došao Messi i matirao Claudija Brava.

Igra se u narednom periodu malo primirila, s igrom uglavnom na sredini terena. Luisu Enriqueu glavobolje je zadavala i moguća ozljeda Piquea, no španjolski se stoper nakon kraćeg tretmana vratio na teren.

U 30. je minuti engleska obrana loše reagirala, što je pokušao iskoristiti Neymar, no brži je od njega bio Bravo, koji je istrčao s gola i otklonio opasnost. Već u sljedećem napadu pokušao je i Rakitić, no pucao je preko gola.

Prvi je udarac u okvir Manchester imao u 37. minuti kada je iskosa pucao Nolito, a Ter Stegen izbacio loptu u korner. Odmah je u sljedećem napadu pokušao i Gundogan nakon lijepog prodora, a još ljepše obranio njemački vratar na golu Barcelone.

Pique je ipak morao izaći iz igre, a umjesto njega je ušao Jeremy Mathieu. Barcelona je ipak na samom kraju mogla do novog pogotka, no Suarezov je udarac sjajno obranio Bravo i spasio Građane.

Pet je minuta igre u nastavku trebalo Barceloni da dođe do nove izgledne prilike, kada je Umtiti pucao glavom malo pored gola.

Claudio Bravo je katastrofalno reagirao u 53. minuti, kada je naizgled lagano ispucavanje pošlo krivo. Čileanski je vratar „pronašao“ Suareza koji ga je lobom pokušao savladati, no Bravo se poslužio rukama izvan kaznenog prostora, a sudac pokazao izravan crveni karton.

Sedam je minuta kasnije katalonski sastav podebljao vodstvo, a strijelac je ponovno bio Messi. Argentinski je nogometaš lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora .

Odličnu je priliku i s druge strane imao De Bruyne, no dalje od briljantnog Ter Stegena nije mogao, koji efektnom obranom sprječava moguće komplikacije.

Nakon još jednog nesporazuma u obrani, do lopte je došao Suarez i proigrao na deset metara za Messija kojim kompletira hat-trick. Minuta je bila 69.

Gosti i dalje nisu odustajali. Pokušao je Kolarov u 72. minuti iz slobodnog udarca, ali je vratar Barcelone opet bio na pravom mjestu. Minutu kasnije drugi je žuti karton dobio Jeremy Mathieu, oba unutar samo tri minute.

Do kraja su susreta domaćini još jednom poentirali. Neymar je prvo promašio kazneni udarac, a dvije minute kasnije frustracije zbog promašaja ispucao zabijenim pogotkom, za potvrdu visoke pobjede.

Ivan Rakitić je odigrao čitav susret za Barcelonu.

Celtic – Borussia Mönchengladbach 0:2

Uoči prvog međusobnog dvoboja ovih dvaju klubova blagu je prednost imala škotska momčad, koja je kod kuće u golijadi remizirala protiv Barcelone. S druge strane, Borussia je poražena u oba prethodna susreta, i protiv Manchester Cityja i Barcelone te je večeras tražila svoje prve bodove.

Domaćini su večeras izašli uz nekoliko promjena u početnom sastavu. Umjesto Raffaela i Thorgena Hazarda u početnu su jedanaestoricu ušli Andre Hahn i Jonas Hoffman. Jannik Vestergaard je zamijenio Andreasa Christensena, dok je Mahmadou Dahoud napravio mjesta za Tobiasa Strobla. Početnih je 4-2-3-1 izgledalo ovako: Sommer; Korb, Vestergaard, Elvedi, Wendt; Kramer, Strobl; Traore, Stindl, Hofmann; Hahn.

Kod Celtica, Brendan Rogers nije radio promjene u odnosu na dvoboj sa Cityjem pa je početna jedanaestorica u postavi 4-2-3-1 izgledala ovako: Gordon; Lustig, Toure, Sviatčenko, Tierney; Brown, Bitton; Forrest, Rogić, Sinclair; Dembele.

Prvu su priliku imali domaćini u 13. minuti, kada je Bitton okušao udarac, ali je Sommer uspio obraniti. Naredni je period pripao njemačkom sastavu koji je stvorio dvije prilike za pogodak

Iz blizine je prvo pokušao Traore u 18. minuti, a desetak minuta kasnije i Hoffman, no Gordon je bio na visini zadatka i otklonio obje opasnosti.

Pretkraj je poluvremena Celtic imao sjajnu priliku za pogodak. Rogić je odlično proigrao Sinclaira koji, nažalost po domaćine, puca visoko preko gola.

Strobl je prvi pokušao kod gostiju u nastavku i bio je vrlo blizu pogotka, no bez uspjeha. Gosti su svoju premoć okrunili u 57. minuti kada je Lars Stindl zabio za 0:1 na asistenciju Hahna. Dvadeset minuta kasnije pobjedu je potvrdio Andre Hahn te donio prva tri boda za njemačku momčad.

Jozo Šimunović je kod Celtica odgledao čitav susret s klupe.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona4:0Manchester City
Celtic0:2Borussia M.
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!