Košarka

Pierre Jackson nosio Cedevitu do pobjede u Skoplju

Branimir Korać • srijeda, 26.10.2016.
Pierre Jackson nosio Cedevitu do pobjede u Skoplju
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite stigli su do prve ovosezonske pobjede u Eurokupu. U gostima su svladali MZT s 89:85, a nosio ih je Pierre Jackson, posljednji Amerikanac koji se pridružio momčadi...

Gostovanje u Skoplju u Cedeviti su vidjeli kao početnu točku dizanja, protivnika idealnog za upisivanje prve pobjede i to u gostima što bi dodatno podiglo momčad koja je u dosta teškom stanju. Posljednji loši nastupi definitivno su ostavili traga na igračima, reagirao je i klupski menadžment i odrekao se Hopsona, Stocktona i Dukana te tako poslao poruku ostalim igračima.

Dvojica od trojice igrača na koje se više ne računa dovedeni su kao starteri i važni igrači, u klubu su potvrdili da su promašili sa selekcijom, a naknadni popravak napravili su s Pierreom Jacksonom koji se pokazao u odličnom svjetlu.

Jackson je bez ikakve dvojbe vrlo kvalitetan igrač za europske pojmove, a pokazao je to i u ovom susretu. Odigrao je simultanku s domaćinom, potpuno je preuzeo odgovornost i odveo je Cedevitu do pobjede.

Ovo je važna pobjeda nakon turbulentnih dana, ali ne treba previše uzdizati momčad jer je ipak ostvarena protiv kluba koji ove sezone ima jednu jedinu pobjedu i to u ABA ligi protiv jednako slabog Karpoša, a ostvario ju je vrlo teško (74:71).

Ovaj susret bio je potpuno drugačiji od onog prošlog između ova dva kluba u kojem je MZT u Zagrebu visoko poražen s 21 razlike, ovdje se vodila ravnopravna bitka u kojoj su na kraju gosti izvukli pobjedu.

U prvih 20 minuta Cedevita je imala problema, zaostajala je u drugoj dionici i 12 razlike pa je 46:40 za domaćina na odmoru bio još i prihvatljiv zaostatak.

U nastavku susreta gosti su uhvatili priključak, Jackson je igrao vrlo dobro i u ključnim trenucima preuzimao je odgovornost te je Cedevita u završnici imala i ugodnih 85:78. Međutim uspjeli su domaćini napraviti seriju 5:0 i zaprijetiti potpunim povratkom. No ključnim se pokazao skok u napadu Krušlina nakon promašene trice Jacksona pet sekundi prije kraja, lopta je ponovno došla do Amerikanca koji sekundu i pol do završetka odlazi na liniju slobodnih bacanja i zaključuje susret.

Jackson je u konačnici ubacio 29 poena uz sedam asistencija i šest skokova, Krušlin je dodao 14 poena, a Arapović 13 uz sedam skokova. Kod domaćina Daniel Clark ubacio je 23 poena uz osam skokova, a Xavier Thames dodao je 18 poena.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lietkabelis72:75Nižnji Novgorod
MZT Skoplje Aerodrom85:89Cedevita
1Herbalife Gran Canaria 41+86
2Cedevita 32-3
3Lietkabelis 22-17
4Nižnji Novgorod 22-24
5MZT Skoplje Aerodrom 04-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!