Liga prvaka, skupina B, 4. kolo, 01.11.2016, 18:45 h
Bešiktaš
Bešiktaš 1:1 Napoli
Napoli

VIDEO: Odlična završnica u Istanbulu, Hamšik lijepim pogotkom donio bod Napoliju

Petar Jenjić • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Odlična završnica u Istanbulu, Hamšik lijepim pogotkom donio bod Napoliju
Foto: EPA

Prvi susret četvrtog kola Lige prvaka odigran je u skupini B, gdje je Bešiktaš u Istanbulu dočekao Napoli i odigrao 1:1. U vodstvo ga je iz penala doveo Ricardo Quaresma u 78. minuti, ali je samo četiri minute kasnije Marek Hamšik donio bod talijanskoj momčadi.

Europski su utorak na Vodafone Areni u Istanbulu otvorili Bešiktaš i Napoli. Talijanska je momčad već večeras mogla osigurati prolaz u daljnju fazu natjecanja, eventualnom pobjedom te remijem Benfice i Dinamo Kijeva.

Odličnom utakmicom prije dva tjedna Bešiktaš je slavio na gostovanju u Napulju. U odnosu na taj susret Senol Gunes je napravio dvije promjene. Umjesto Canera Erkina, koji zbog ozljede ove sezone više neće nastupati, u početnu postavu je ušao Rhodolfo. Protiv bivšeg će kluba igrati Gokhan Inler, koji je zamijenio Oguzhana Ozyakupa. Početnih je jedanaest Bešiktaša u formaciji 4-2-3-1 izgledalo ovako: Fabricio; Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tošić; Hutchinson, Inler; Quaresma, Arslan, Adriano; Aboubakar.

U odnosu na subotnji ogled s Juventusom, Maurizio Sarri se odlučio na tri promjene. Nikola Maksimović zamijenio je Vlada Chirichesa u obrani, Jorginho je ušao u vezni red umjesto Amadoua Diaware, dok je Manolo Gabbiadini na poziciji “lažne devetke“ igrao umjesto Driesa Mertensa. Napoli je istrčao u sljedećem sastavu (4-3-3): Reina; Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamšik; Callejon, Gabbiadini, L. Insigne.

Zanimljiva je utakmica otvorena poništenim pogotkom za tursku momčad. U šestoj minuti je Aboubakar lijepo primio dugačku loptu, ali je prije udarca prema golu Reine srušio Koulibalyja pa je Mark Clattenburg dosudio prekršaj za goste.

Do prve je prilike napuljski sastav došao pet minuta kasnije, kada odličan pokušaj Gabbiadinija brani Fabricio. U narednom je periodu utakmice Napoli preuzeo inicijativu. Pokušao je i Callejon iz voleja u 14. minuti, ali je pucao preko gola.

Do prilike, gotovo iz ničega, došla je turska momčad, međutim Aboubakar se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru. Igrač Bešiktaša ponovno je bio u šansi u 40. minuti, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora obranio Reina.

Međutim, niti minutu kasnije na drugoj je strani dobra prilika za goste. Callejon je ubacio s desnog krila i pronašao nečuvanog Insignea, koji nije uspio dobro zahvatiti loptu pa je šalje preko gola.

Utakmica se u većem dijelu drugog poluvremena primirila, a većih prilika nije bilo. Tek je u 51. minuti pokušao Callejon pokušao prebaciti Fabricija, ali je loptu poslao preko gola. U sličnoj je situaciji, s istim završetkom, imao Insigne, a minuta je bila 68.

Domaćini su do prednosti došli 12 minuta prije kraja utakmice. Aboubakarov je ubačaj pogodio Maksimovića u ruku, a Clattenburg je dosudio najstrožu kaznu. Siguran je izvođač bio Ricardo Quaresma. Međutim nije dugo trebalo Talijanima da izjednače, tek četiri minute, a strijelac je bio Marek Hamšik. Slovački je nogometaš sjajno pogodio sa dvadesetak metara udaljenosti.

U samoj je završnici susreta Napoli bio vrlo blizu pogotka, ali je udarac Insignea otišao pored gola, a situacija se u ovoj skupini još više komplicira. Više će se znati nakon što večeras svoj dvoboj odigraju Benfica i Dinamo Kijev.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bešiktaš1:1Napoli
Benfica1:0Dynamo Kijev
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!