Liga prvaka, skupina B, 4. kolo, 01.11.2016, 20:45 h
Benfica
Benfica 1:0 Dynamo Kijev
Dynamo Kijev

VIDEO: Minimalna pobjeda Benfice, Vida skrivio najstrožu kaznu

Petar Jenjić • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Minimalna pobjeda Benfice, Vida skrivio najstrožu kaznu
Foto: EPA

Odigran je i drugi susret u skupini B u kojem je Benfica kod kuće nadigrala Dinamo Kijev 1:0. Jedini je pogodak postigao Eduardo Salvio iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Domagoj Vida. Gosti su na isti način mogli doći do izjednačenja, ali nisu bili uspješni...

Nakon što su u ranijem terminu Bešiktaš i Napoli u Istanbulu remizirali, pred nama je bio i drugi dvoboj u skupini B. Benfica je u dvoboju prije dva tjedna slavila rezultatom 2:0 te se nadala da će nešto slično ponoviti i pred svojim navijačima.

Portugalska je momčad u zadnjem prvenstvenom ogledu nadigrala Pacos de Ferreiru, a u odnosu na taj dvoboj napravili su tek jednu zamjenu. Umjesto Eliseua je u početnu postavu ušao Alex Grimaldo, a početnih je 4-4-2 izgledalo ovako: Moraes, Grimaldo, Lindelof, Luisao, Nelson Semedo, Cervi, Fejsa, Pizzi, Eduardo Salvio, Goncalo Guedes, Mitroglu.

S druge strane, strateg na klupi Kijevljana, Sehij Rebrov se odlučio na četiri promjene u odnosu na pobjednički prvenstevni ogled protiv Karpata. Umjesto Husjeva, Besedina, Korzuna i Orihovskija, u sastav su ušli Junior Moraes, Ribalka, Gonzales i Bujalski. U početnoj je postavi bio i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, a ona je u 4-5-1 formaciji izgledala ovako: Rudko, Makarenko, Vida, Hačeridi, Morozjuk, Gonzalez, Bujalski, Ribalka, Sidorčiuk, Cigankov, Junior Moraes.

Do polovice prvog dijela nije bilo značajnijih prilika na Estadio de Luz. Prva obrana golmana dogodila se u 22. minuti. Eduardo Salvio je ubacio u kazneni prostor, gdje se najbolje snašao Grimaldo i pucao glavom, ali je Rudko obranio njegov pokušaj.

U 38. minuti je Gonzales okušao udarac i pokušao iznenaditi Moraesa, ali je vratar bio spreman i bez poteškoća obranio.

Do prednosti je Benfica došla u samoj završnici prvog dijela. Vida je u kaznenom prostoru srušio Luisaoa, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Siguran je izvođač za 1:0 bio Eduardo Salvio.

Vodstvo je portugalske momčadi mogao povećati Guedes u 53. minuti, sjajnim udarcem, ali je pogodio gredu. Rudko nije najbolje reagirao pri hvatanju lopte pa je bio primoran izbaciti u korner. Benfica je djelovala kudikamo bolje i u nastavku susreta, dok se Dinamo borio da uopće dođe u značajniju prigodu za pogodak.

Priliku za pogodak Ukrajinci su dobili u 68. minuti. Moraes je u šesnaestercu srušio Gonzalesa, a Kijevljani su dobili penal. Međutim, Junior Moraesov udarac obranio je njegov prezimenjak. U novoj je šansi bio Artem Besedin deset minuta kasnije, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

Ukrajinska je momčad ovim porazom ostala na samom jednom bodu, dok se Benfica izjednačila s Napolijem sa sedam bodova. Treći je Bešiktaš koji ima šest.

Domagoj Vida je odigrao čitav susret za Kijevljane.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bešiktaš1:1Napoli
Benfica1:0Dynamo Kijev
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!