Nogomet

VIDEO: Manchester City uzvratio Barceloni za uvjerljivi poraz, Celtic izvukao bod u Mönchengladbachu

Niko Rukavina • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Manchester City uzvratio Barceloni za uvjerljivi poraz, Celtic izvukao bod u Mönchengladbachu
Foto: EPA

U najjačoj utakmici večeri, Manchester City pobijedio je Barcelonu na domaćem terenu s 3:1 i uzvratio joj za uvjerljivi poraz u prošlom kolu. Borussia Mönchengladbach je u drugoj utakmici skupine C nadigrala Celtic, no Škoti se na kraju iz Njemačke vraćaju s vrijednim bodom.

Manchester City – Barcelona 3:1

Manchester City i Barcelona odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj su domaćini na kraju upisali zasluženu pobjedu, prvu nad Barcelonom u službenim natjecanjima. Nakon izjednačenog prvog dijela, u kojem su Katalonci poveli, City je odigrao sjajno drugo poluvrijeme i sačuvao drugu poziciju na tablici.

Obje ekipe u utakmicu su ušle vrlo aktivno, a prva veća zanimljivost dogodila se u 11. kada je Samuel Umiti u svojem kaznenom prostoru nagazio na Raheema Sterlinga, no umjesto na bijelu točku, Viktor Kassai pokazao je engleskom ofenzivcu žuti karton zbog simuliranja.

Deset minuta kasnije, Barcelona je došla do vodstva. Javier Mascherano izbio je loptu, Luis Suarez je s lijeve strane uposlio Lionela Messija koji se sjurio po sredini i zabio svoj 17. pogodak premierligaškim klubovima u 16. nastupu.

Nakon pogotka, Barcelona je djelovala bolje. Prvo je iskosa probao Neymar, a u 35. udarac Andrea Gomesa iz dobre situacije blokirao je John Stones, dok je u nastavku akcije Suarez glavom pucao pokraj gola.

Što se dvoboj približavao kraju poluvremena, to je City postao opasniji i u 39. Građani su stigli do izjednačenja. Nakon velike pogreške Barceloninog Sergija Roberta, lopta dolazi do Sterlinga koji lijepo dodaje do Ilkaya Gündogana kojem nije bio problem pospremiti loptu u mrežu za izjednačenje.

Dvije minute kasnije Fernandinho je mogao donijeti domaćinima preokret, no pucao je pored gola.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u nastavak utakmice bolje su ušli Građani. Odmah na početku drugog dijela dobru prigodu imao je Sterling, a do drugog pogotka i preokreta City je stigao u 51. Kevin de Bruyne opalio je iz slobodnjaka u ter Stegenov kut za vodstvo svoje momčadi.

U 63. City je bio vrlo blizu povećanja vodstvu, ali su De Bruyne i Sergio Agüero za nekoliko centimetara zakasnili na centaršut Aleksandra Kolarova. Svega nekoliko napada kasnije velika šansa na drugoj strani. Suarez je projurio kroz obranu domaćina i uposli0 Gomesa koji s ruba kaznenog prostora neometan gađa gredu.

Unatoč Barceloninoj prečki, City je bio puno bolja momčad u nastavku. Prvo je De Bruyne pucao kraj gola, a do zasluženog trećeg gola, momčad Josepha Guardiole stigla je u 74. Nakon lijepe akcije, lopta je došla do Gündogana koji poentira za svoj drugi pogodak na utakmici.

Do kraja dvoboja Barcelona je malo pritisnula Građane u svoju polovicu, no Katalonci nisu uspjeli zabiti pogodak i vratiti se u utakmicu.

Borussia Mönchengladbach – Celtic 1:1

Celtic je izvukao veliki bod na gostovanju kod Borussije iz Mönchengladbacha. Domaćini su do 75. minute bili puno bolja momčad na terenu, imali su minimalnu prednost i kontrolirali su utakmicu, no tada je Julian Korb dobio crveni karton i napravio penal iz kojeg je Moussa Dembele poentirao za konačnih 1:1.

Prvi dio u potpunosti je pripao domaćinima. Nakon pritiska i serije kornera, prvu šansu Borussia je imala u 20. iz kontre preko Tobiasa Strobla. Do zasluženog vodstva Borussija je stigla u 32. Thorgan Hazard uputio je centaršut s desne strane, a Lars Stindl iz prve pogađa za vodstvo Nijemaca.

Do kraja poluvremena domaćini su bili bolja momčad na terenu, no na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Gladbacha. Borussia je bolje ušla i u nastavak utakmice, no prilike nisu iskoristili Stindl, Fabian Johnson i Andre Hahn koji je u 65. pogodio prečku nakon lijepe asistencije Stindla.

Najveću prigodu na utakmici Celtic je imao u 68. kada je udarac Dembelea obranio Yann Sommer.

Iako je Borussia bila bolja momčad, u 75. veliku grešku napravio je Korb koji je u vlastitom kaznenom prostoru srušio Manuela De Sousu za izravni crveni karton i penal za Celtic kojeg je realizirao Dembele za 1:1.

Tri minute prije kraja Celtic je mogao čak i do preokreta, no Patrick Roberts pucao je kraj stative Sommerovog gola te je utakmica, unatoč dominaciji Nijemaca do 75. minute, završila bez pobjednika.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia M.1:1Celtic
Manchester City2:1Barcelona
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • worm02.11.2016. u 09:42
    Barca kriminalna
    worm
  • qvestor02.11.2016. u 07:38
    zbog ozljeda curi u Barcinoj obrani na sve strane Roberto na desnom beku i Digne na lijevom nisu razina Barce
    qvestor