Nogomet

VIDEO: Sjajni golovi u Baselu, Arsenal velikim preokretom do pobjede u Sofiji

Mihaela Bradovski • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Sjajni golovi u Baselu, Arsenal velikim preokretom do pobjede u Sofiji
Foto: EPA

U skupini A uspješni su bili gosti, Basel je na svom travnjaku poražen od PSG-a, a Ludogorec u Sofiji od Arsenala. Oba gosta do pobjedu su došla pogocima u završnici susreta...

Ludogorec - Arsenal 2:3

Arsenal je ipak napustio Sofiju s tri boda iako je na startu bio u zaostatku. Uspio je do odlaska na odmor poravnati rezultat, a onda u završnici utakmice golom Özila uzeti i sva tri boda.

Odličan susret u Sofiji domaćin nije mogao bolje otvoriti. Trebalo mu je samo 15 minuta da dođe do visoke prednosti 2:0 koja ipak nije bila dovoljna. U 12. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta je došla na drugu vratnicu gdje je ostao Jonathan Cafu i poslao je u mrežu Arsenala.

Tri minute kasnije još jedan sjajan potez Cafua koji se oslobodio Gibbsa i ubacio za Keserua, a on između Koscielnyja i Mustafija podiže na 2:0.

Domaćin ipak nije dugo zadržao prednost od dva pogotka. U 20. minuti Arsenal je uspio smanjiti zaostatak nakon dobre akcije Alexisa Sancheza i Mesuta Özila, Nijemac je ubacio u kazneni prostor gdje je lopta došla do Granita Xhake, a on postiže pogodak.

U završnici prvog poluvremena Wengerova momčad potpuno se vratila u utakmicu. Povratnik u prvih 11 nakon gotovo tri mjeseca, Aaron Ramsey, sjajno je ubacio za Oliviera Girouda, Francuz glavom šalje loptu u mrežu za 2:2 na odmoru.

U nastavku susreta napadači nisu bili toliko raspoloženi, Ludogorec je dva puta opasno prijetio preko Wandersona, ali Ospina je oba puta bio na mjestu i odlično obranio pokušaje Brazilca.

Arsenal je ipak pobjednički napustio Sofiju, u 88. minuti dugačka lopta Elnenyja za Özila koji bježi domaćoj obrani i zabija za velika tri boda londonske momčadi.

Basel - PSG 1:2

Sjajni pogoci viđeni su na St. Jakob-Parku u Baselu, a PSG na kraju odnosi pobjedu 2:1. Do tri boda stigao je u 90. minuti pogotkomMeuniera kojem je prethodio jednako tako sjajan gol Zuffija.

Od početka susreta gosti su diktirali ritam, ali domaćin je prvi došao do značajnije prilike kada je u 15. minuti Gaber odlično ubacio za Delgada, ali Argentinac nije uspio prevariti Areolu.

Pet minuta kasnije uzvraća PSG nakon što je Taulant Xhaka izgubio loptu na centru, uzeo ju je Verratti i daje sjajno dodavanje za Cavanija, ali on sam pred domaćim vratarom puca loše i preko gola.

U završnici prvog poluvremena Parižani su ipak stigli do vodstva. Nakon kornera domaća obrana nije najbolje očistila prijetnju, na loptu je natrčao Meunier koji puca s 12-13 metara, lopta pogađa Matuidija i skreće u mrežu.

Odmah na startu drugog dijela velika prilika za povećanje prednosti gostiju, Cavani je pronašao Lucasa koji dobro puca, ali Vaclik odlično brani. Pokušavali su i Cavani i Di Maria, ali nisu mogli prelomiti susret i doći do drugog pogotka i onda je Basel odgovorio.

U 77. minuti kazna za neiskorištene prilike i to fantastičnim pogotkom Luce Zuffija. Posve iskosa s više od 30 metara Zuffi je nenadano opalio, a lopta je u nezgodnom luku prevarila Areolu i ušla u prvi gornji kut. Fantastičan potez švicarskog veznjaka!

U 94. minuti Basel ostaje s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Die, a s igračem manje PSG odlazi do pobjede. U 90. minuti još jedan fantastičan potez, Rabiot je na rubu kaznenog prostora pronašao Meuniera koji fantastično iz voleja zabija za 2:1 i pobjedu gostiju!

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Basel1:2PSG
Ludogorec Razgrad2:3Arsenal
1Arsenal 618:6+1214
2PSG 613:7+612
3Ludogorec Razgrad 66:15-93
4Basel 63:12-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!