Liga prvaka, skupina H, 4. kolo, 02.11.2016, 20:45 h, Ramón Sánchez Pizjuán
Suci: Felix Zwayer, Thorsten Schiffner, Marco Achmüller
Sevilla
Sevilla
Luciano Vietto 30'
Sergio Escudero 67'
Steven N'Zonzi 80'
Wissam Ben Yedder 87'
4:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo teško poražen u Sevilli, Modri izdržali samo pola sata

Branimir Korać • srijeda, 02.11.2016.
Dinamo teško poražen u Sevilli, Modri izdržali samo pola sata
Foto: FaH

Još jedan poraz u Ligi prvaka za Modre, još jednom bolja je bila Sevilla koja je slavila s 4:0 i tako još jednom pokazala da ova momčad Dinama nema kvalitetu za igranje u ovom društvu.

Sevilla
Sevilla
Dinamo
1
Sergio Rico
3
Mariano Ferreira
4
Matias Kranevitter
9
Luciano Vietto
15
Steven N'Zonzi
18
Sergio Escudero
19
Ganso
(do 74')
20
Vitolo
(do 74')
22
Franco Vazquez
(do 60')
23
Adil Rami
24
Gabriel Mercado
Pričuvni igrači
 
Wissam Ben Yedder
60'
17
Pablo Sarabia
74'
14
Hiroshi Kiyotake
74'
Trener
Jorge Sampaoli
10
(do 59')
24
(do 54')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev

Dinamo je u Sevilli iskazao svu nemoć u ovom društvu, međutim treba uzeti u obzir da je cijelo poluvrijeme igrao s igračem manje i to zbog stvarno dva nepotrebna žuta kartona Petra Stojanoviča.

Ivajlo Petev imao je ideju suprotstaviti se Sevilli čvrstim blokom i sličnim nastupom kao u Maksimiru, funkcioniralo je to u prvih pola sata kada su Modri još dobro izgledali, ali onda je krenuo pad.

U početku je Dinamo dobro stajao na terenu i Sevilla nije tako lako dolazila do prilika, gosti su čak prvi imali ozbiljniju prijetnju prema golu kada je Soudani dobro pucao glavom u 17. minuti, ali lopta je otišla pokraj vratnice.

Šest minuta kasnije prvi put je Livaković na iskušenjima, odlično je glavom pucao N'Zonzi, no vratar Modrih odbija loptu u gredu.

Tu se domaćin polako počeo dizati, pritisak je rastao i u 30. minuti Sevilla je povela. Machado je izgubio loptu na svojoj polovici, Vietto se na ubačenu loptu postavio ispred Schildenfelda i iskosa svladao Livakovića.

U završnici prvog poluvremena Stojanovič se priključuje društvu tragičara zarađenim isključenjem u susretu u kojem je imao pogrešaka, a neoprezni startovi na kraju su skupo plaćeni.

Bilo je jasno da će Dinamo s igračem manje teško izbjeći visok poraz, a tako je na kraju i bilo. U drugom dijelu domaćin je konstantno bio pred Dinamovim golom i napunio je Livakovićevu mrežu.

Vratar Modrih u nekoliko navrata odličnim reakcijama spriječio je pogotke, ali u 66. minuti nije uspio. Sergio Escudero u suradnji s Vitolom prošetao se kroz Dinamovu obranu i zatim lakoćom zabio za 2:0.

Deset minuta prije kraja treći pogodak domaćina, nakon ubačaja iz kornera najviši je bio ponovno N'Zonzi koji glavom zabija za 3:0.

Sevilla se nije zaustavila na tri postignuta pogotka. U 87. minuti među strijelce upisao se i Wissam Ben Yedder, Mariano je uputio oštar centaršut na drugu vratnicu gdje Ben Yedder potpuno sam zabija za konačnih 4:0.

Kao što se i uoči sezone govorilo, u Dinamu su pogriješili kada se nisu odlučili dovesti pojačanja za Ligu prvaka, ova selekcija za ovu razinu natjecanja jednostavno nije dobra.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sevilla4:0Dinamo
Juventus1:1Lyon
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor03.11.2016. u 11:23
    evo zašto od idućih sezona će najjače europske lige imati 4 fiksna predstavnika u LP, zato da se ne smanjuje kvaliteta LP, da je umjesto Dinama recimo Roma skupina bi bila mnogo zanimljivija i neizvjesnija. Ne slažem se da u svakoj grupi ima jedna kanta za nabijanje jer i Celtic i Legija su izvukli... [više na forumu]
    qvestor
  • interreg03.11.2016. u 09:08
    Nije Dinamo jedini ali je najgori. Ima skoro u svakoj grupi jedna kanta za nabijanje a u nekima i dvije.. Prevelika je razlika u kvaliteti u CL. EL je izjednacenija.
    interreg
  • Obrisan korisnik03.11.2016. u 00:20
    Ako uspiju nekome ugurati barem jedan gol to će biti uspjeh za ovu ekipu toliko su slabi, a čak nisu ni u najtežoj grupi.
    Obrisan korisnik
  • gladiator02.11.2016. u 23:05
    Ova selekcija nije dobra ni za HNL, a kamoli za ligu prvaka! Rasprodali najbolje, one koji su ih uveli u LP i nisu doveli niti jedno adekvatno pojačanje! Tako se ne može igrati LP!
    gladiator