Liga prvaka, skupina H, 4. kolo, 02.11.2016, 20:45 h
Juventus
Juventus 1:1 Lyon
Lyon

VIDEO: Lyon izvukao bod u Torinu i zadržao nade u prolazak skupine

Petar Jenjić • srijeda, 02.11.2016.
VIDEO: Lyon izvukao bod u Torinu i zadržao nade u prolazak skupine
Foto: Getty

U susretu četvrtog kola skupine H nogometaši Juventusa su na domaćem trenu dočekali Lyon te remizirali 1:1. U prednost ih je doveo Higuain, ali je bod Lyonu donio Tolisso u 84. minuti.

Nogometaši Lyona zadržali su nadu u prolazak skupine, osvojenim bodom na gostovanju kod Juventusa. Nakon što je Juventus poveo pogotkom Higuaina iz jedanaesterca, francuska je momčad izjednačila preko Tolissa u završnici susreta i došla do četvrtog boda. Sevilla ima deset, dok je Juventus na osam bodova.

Izostanak Pauloa Dybale natjerao je Massimiliana Allegrija da promijeni formaciju u 4-3-1-2, koja gura Miralema Pjanića odmah iza Gonzala Higuaina i Marija Mandžukića, dok u sredinu prelazi . Početna je jedanaestorica izgledala ovako: Buffon; Alves, Barzagli, Bonucci, Evra; Sturaro, Marchisio, Khedira; Pjanić; Higuain, Mandžukić.

Francuska momčad nije mogla računati na ozlijeđene Christophea Jalleta i Mathieua Valbuenu, dok je zbog kartona u opasnosti od suspenzije bio Rafael . Bruno Geneso na teren je poslao sljedeće igrače, u formaciji 4-4-2: Anthony Lopes; Rafael, Diakhaby, Mammana, Morel; Ghezzal, Gonalons, Tolisso, Rybis; Fekir, Lacazette.

Buffon je već u osmoj minuti bio na iskušenju, kada je Rybus odlično pucao u donji kut, ali je talijanski golman jako dobro reagirao. Četiri je minute kasnije pokušao i Mandžukić s ruba kaznenog prostora, ali je Lopes bez većih problema obranio.

Već u sljedećem napadu, Juventus je poveo. Diakhaby je u kaznenom prostoru srušio Sturara, a Bjorn Kuipers dosudio najstrožu kaznu. Siguran je izvođač bio Higuain. Posjed je većinom bio na strani Francuza, ali bez ikakve opasnosti po gol Juventusa.

U 25. minuti je Marchisio pokušao iz poluvoleja s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo povrh gola. Do same završnice prvog dijela značajnijih prilika nije bilo, kada su dva puta zaprijetili gosti. Prvo je udarac okušao Ghezzal, a zatim je Gonalons pucao glavom, ali su oba udarca otišla van okvira gola.

Iako je u završnici prvog dijela nagovještavao da je možda ozlijeđen, Mario Mandžukić je ostao u igri i u nastavku. Upravo je hrvatski reprezentativac bio u prilici, u 52. minuti. Bonucci je uputio odlično dugačko dodavanje u kazneni prostor, ali je Mandžukić slabo pucao i poslao loptu preko gola.

Sve do završnice susreta značajnijih prilika nije bilo. U 84. minuti francuska je momčad izjednačila, a strijelac je bio Tolisso. Do kraja susreta prilika nije bilo.

Mario Mandžukić odigrao je čitav susret za momčad iz Torina.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Sevilla4:0Dinamo
Juventus1:1Lyon
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!