Nogomet

VIDEO: Nova uvjerljiva predstava Schalkea, Salzburg se osvetio Nici

Dario Dodić • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Nova uvjerljiva predstava Schalkea, Salzburg se osvetio Nici
Foto: EPA

Nogometaši Schalkea nakon četiri su kola u skupini I Europske lige osigurali prolazak dalje upisavši i četvrtu pobjedu. Slavio je Schalke protiv Rostova 2:0, a istim je rezultatom Salzburg svladao Nicu...

Nica - Salzburg 0:2

Salzburg je tek u četvrtom kolu Europske lige upisao prve bodove i to pobjedom u gostima kod Nice, nakon što su u trećem kolu na domaćem travnjaku poraženi 1:0 od vodeće momčadi francuskog prvenstva.

Iako je domaća momčad u susret krenula sa svim napadačkim oružjima (Plea - Cyprien - Balotelli), više od igre prikazali su gosti iz Salzburga, iako prilika nije nedostajalo na obje strane terena.

Dugo se čekalo na prvi pogodak, a onda je u razmaku od samo dvije minute Hee-Chan Hwang dvaput matirao domaćeg vratara Cardinalea. U 72. minuti s lijeve je strane duboku loptu poslao Dabbur, a Hwang glavom zabio za 0:1, dok je dvije minute kasnije s gotovo istog mjesta loptu uputio Josip Radošević - ovog je puta Hwang primio loptu i nogom zabio za 0:2.

Pokušali su do kraja susreta Balotelli i Belhanda smanjiti vodstvo Salzburga, ali bezuspješno, Austrijanci se kući vraćaju sa sva tri boda.

Schalke - Krasnodar 2:0

Schalke je novom uvjerljivom partijom osigurao plasman u drugu fazu Europske lige nakon što je bez većih poteškoća svladao Krasnodar i upisao i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica. Impresionira podatak da su Nijemci u četiri susreta primili tek jedan pogodak.

Sve je bilo riješeno u prvom dijelu, u razmaku od samo tri minute. U 25. je Schalke poveo kada je nakon ubačaja s lijeve strane Choupo-Moting glavom prebacio loptu na drugu vratnicu gdje ju je dočekao Junior Caicara i pospremio za 1:0. U 28. je minuti konačnih 2:0 postavio Bentaleb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!