Košarka

VIDEO: Wade uzeo pobjedu na povratku u Miami, Warriorsi lako protiv Denvera

Branimir Korać • petak, 11.11.2016.
VIDEO: Wade uzeo pobjedu na povratku u Miami, Warriorsi lako protiv Denvera
Foto: EPA

Samo četiri utakmice bile su noćas na programu u NBA ligi, a Hrvata nije bilo na parketu. Najzanimljiviji dvoboj odigran je u Miamiju gdje je gostovao Dwyane Wade s Bullsima i odnio pobjedu...

New Orleans Pelicansi stigli su do prve ovosezonske pobjede. Nakon osam startnih poraza, slavili su kod Milwaukeeja sa 112:106, naravno, predvođeni Anthonyjem Davisom.

Pelicansi su tijekom drugog poluvremena u nekoliko navrata imali lijepu dvoznamenkastu prednost, vodili su i 15 razlike, ali domaćin se uspio vratiti i smanjiti na minus dva 12 sekundi prije kraja. Tu Davis pogađa oba slobodna bacanja i otklanja svaku dvojbu.

"U ovakvoj situaciji bili smo i u Dallasu. Oni također nisu imali nijednu pobjedu i bili su očajni u želji za slavljem. Tako je bilo i s Pelicansima koji su na kraju pronašli put do pobjede", komentirao je Jason Kidd.

Davis je predvodio pobjednika s 32 poena i osam skokova, E'Twaun Moore dodao je 20 poena, a Tim Frazier 15 poena, deset asistencija i pet skokova. Kod Bucksa Jabari Parker upisao je 33 poena i devet skokova, a Giannis Antetokounmpo dodao je 17 poena i deset skokova.

Lakersima su mnogi predviđali dno lige ove sezone, međutim oni sasvim dobro napreduju i na omjeru su 5-4. Peta pobjeda upisana je u kalifornijskom derbiju protiv Sacramento Kingsa koji su svladali sa 101:91.

Prvo poluvrijeme gostiju bilo je loše, zaostajali su i gotovo 20 razlike, ali u drugom dijelu oporavili su se, zaigrali bolje te u zadnjoj četvrtini predvođeni Louisom Williamsom potpuno okrenuli meč na svoju stranu.

"Naša obrana u drugom poluvremenu na neki način se raspala. Dopustili smo im puno otvorenih šuteva, oni su ih pogodili i naraslo im je samopouzdanje. Umjesto da ih u drugom dijelu dokrajčimo, mi smo ih vratili u utakmicu i napunili ih samopouzdanjem", tvrdi DeMarcus Cousins.

Ivica Zubac ponovno nije konkurirao za nastup, a Lakerse su predvodili Louis Williams s 21 poenom i D'Angelo Russell sa 17. Kod domaćina Cousins je ubacio 28 poena uz devet skokova dok je Rudy Gay dodao 15 poena i osam skokova.

Golden State Warriorsi lakoćom su odradili gostovanje kod Denver Nuggetsa i slavili sa 125:101. Utakmicu je obilježio prekid niza Kevina Duranta od čak 72 uzastopne utakmice s 20 ili više poena, ovdje je ubacio 18, ali u samo 30 minuta. Steve Kerr u završnici nije ga uopće koristio.

Warriorsi su lakoćom slavili, već u prvoj četvrtini serijom 17:2 stvorili su visoku prednost koju su u nastavku susreta lakoćom održavali. Nuggetsi nisu imali nikakve šanse za povratak u susret.

"Bilo je ponešto pozitivnih stvari, ali moramo im skinuti kapu. Pošteno su nas isprašili. Moramo se ponovno skupiti", priznao je nakon susreta Moses Malone, trener Nuggetsa.

Stephen Curry predvodio je pobjednike s 33 poena, sedam asistencija i pet skokova uz 7/13 tricu dok je Klay Thompson dodao 19 poena. Kod domaćina rookie Jamal Murray ubacio je 14 poena uz šest asistencija, a drugi novak Malik Beasley dodao je 12 poena.

Priča večeri ipak je povratak Dwyanea Wadea u Miami. Nakon što je cijelu karijeru proveo na Floridi i bio kotač pokretač uspjeha Heata, Wade je u dresu Chicago Bullsa toplo dočekan, a onda na kraju slobodnim bacanjima pomogao svojoj novoj momčadi

Nakon što je 14 sekundi prije kraja Josh Richardson ubacio tricu za smanjenje na 94:92, Wade je dvije sekunde kasnije iznudio prekršaj i ubacio oba slobodna za odvajanje na plus četiri čime je bilo jasno da će Bullsi slaviti.

"Nisam se mogao složiti s tim prekršajem. Mislim da je dosuđen zbog cijele pozornice i da bilo gdje drugdje ne bi bio sviran", istaknuo je nakon susreta Justise Winslow, a i Wade je priznao da ga je dobio na "ime".

U pobjedničkom sastavu Jimmy Butler ubacio je 20 poena uz pet asistencija, a po 16 poena dodali su Robin Lopez (devet skokova) i Rajon Rondo (12 skokova i šest asistencija). Kod Miamija Hassan Whiteside bio je na 20 poena i 20 skokova, a po 16 poena dodali su Dion Waiters (šest skokova) i Josh Richardson.

NBA:
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 106:112 (Jabari Parker 33p, 9sk / Anthony Davis 32p, 8sk)
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 91:101 (DeMarcus Cousins 28p, 9sk / Louis Williams 21p)
Denver Nuggets - Golden State Warriors 101:125 (Jamal Murray 14p, 6as / Stephen Curry 33p, 7as, 5sk)
Miami Heat - Chicago Bulls 95:98 (Hassan Whiteside 20p, 20sk / Jimmy Butler 20p, 5as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!