Nogomet

Čačić: "U prvom poluvremenu bilo je dosta ishitrenih pogrešaka, nastavak je bio bolji"

Mihaela Bradovski • subota, 12.11.2016.
Čačić: "U prvom poluvremenu bilo je dosta ishitrenih pogrešaka, nastavak je bio bolji"
Foto: FaH

Izbornik Ante Čačić nakon pobjede protiv Islanda bio je zadovoljan, Hrvatska je došla do tri važna boda i treće pobjede u ovom kvalifikacijskom ciklusu...

Još jednom pred praznim tribinama, ali za razliku od susreta s Turskom, Hrvatska je stigla do pobjede. Na drugoj strani stajali su neugodni Islanđani, no završilo je pozitivno.

"Zadovoljan sam, s obzirom na sve uvjete u kojima smo odradili ove kvalifikacije, imamo deset bodova i možemo biti zadovoljni. Ovo je bila teška utakmica, imali smo dosta problema oko slaganja momčadi, cijeli tjedan bili smo u problemima jer su uvjeti bili loši i sukladno tome igrači nisu bili svježi. Uzeli smo vrijedna tri boda i zadovoljstvo je potpuno", istaknuo je izbornik Ante Čačić.

Izbornik je zadovoljniji drugim nego prvim poluvremenom u kojem je Hrvatska imala više problema.

"U početku smo imali dosta ishitrenih pogrešaka, teško smo dolazili u završnicu jer smo dosta daleko stajali u sredini terena. U drugom poluvremenu bilo je bolje, posebno u prvih 15-20 minuta. Hrvatska je bila bolja, a Island je pokazao da neće biti lagan protivnik nikome u našoj skupini."

Luka Modrić u igru je ušao u drugom dijelu, ali središnja figura ove pobjede bio je Marcelo Brozović.

"Zadovoljan sam Lukom koji nije potpuno spreman jer je u Real Madridu sudjelovao u zadnje vrijeme samo tih 30 minuta. Međutim pokazao je veliku želju za nastupom. Marcelo je igrač koji ima velike kapacitete i odličnu tehniku, a kada mu je pristup ozbiljan, odličan je."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!