Nogomet

VIDEO: James McClean slomio Austriju u Beču za vrijedna tri boda Irske

Niko Rukavina • subota, 12.11.2016.
VIDEO: James McClean slomio Austriju u Beču za vrijedna tri boda Irske
Foto: EPA

U prvim dvjema utakmicama 4. kola skupine D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Republika Irska došla je do vrijedne gostujuće pobjede nad Austrijom, a autsajderi skupine remizirali su u Tbilisiju...

Rezultati, skupina D:
Austrija – Irska 0:1
Gruzija – Moldavija 1:1
Wales – Srbija, 1:1

Tablica
1. Irska 10
2. Srbija 8
3. Wales 6
4. Austrija 4
5. Gruzija 2
6. Moldavija 1

Austrija – Irska 0:1

U dvoboju dvije ekipe koje su sudjelovale na ovogodišnjem Euru u Francuskoj Republika Irska upisala je vrijednu pobjedu protiv Austrije na Ernst Happel stadionu u Beču. Jedini pogodak na utakmici zabio je James McClean početkom drugog dijela.

Austrijanci su bolje ušli u utakmicu, bili su vrlo dominantni u početnim minutama i imali su nekoliko pokušaja, dok je Irska zaprijetila tek jednom, preko McCleana. Irci su do 20. minute uspjeli smiriti igru te se igralo vrlo izjednačeno s puno faulova sve do završnice poluvremena.

U posljednjih pet minuta prvog dijela, obje reprezentacije pogodile su prečku. Za Austrijance okvir gola je pogodio Marcel Sabitzer u 40., a tri minute kasnije na drugoj strani prečku je iz blizine pogodio John Brad te se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Početkom nastavka Irska je zabila jedini pogodak na utakmici. Wesley Hoolahan sjajnom je loptom izbacio McCleana koji iskosa poentira za važan gol svoje momčadi.

Brzo je Jonathan Walters zabio novi pogodak na utakmici koji je poništen zbog ofsajda. Do kraja dvoboja Austrijanci su bili bolja momčad na terenu, ali David Alaba i Marc Janko su iz najizglednijih prigoda pucali pored gola i Irska na Wales u sljedećem kolu ide s velika tri boda.

Gruzija – Moldavija 1:1

Dvije bivše sovjetske republike i autsajderi grupe, podijelili su bodove na Nacionalnom stadionu u Tbilisiju. Gruzija je povela u ranoj fazi utakmice, a Moldavija je došla do zasluženog izjednačenja 12 minuta prije kraja.

Domaćini su na domaćem terenu bolje ušli u utakmicu i poveli su u 16. preko Valerija Qazaishvilija koji je zabio lijepo plasiranim udarcem s 15 metara. U prvom dijelu Gruzija je bila bolja momčad na terenu, kontrolirala je igru i stvorila više prigoda, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednosti domaćina.

U nastavku utakmice potpuno nova slika na terenu. Gruzija u drugom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac na suparnički gol, dok su Moldavci imali nekoliko prigoda da bi u 78. došli do zasluženog izjednačenja sjajnim udarcem Alexandrua Gatcana.

Nakon četiri kola Gruzija ima 2 boda, a Moldavija 1 i teško je za očekivati da će se i jedna od ove dvije reprezentacije uključiti u borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!