Rukomet

Karačić odličan u pobjedi Vardara protiv europskog prvaka, PSG svladao Barcelonu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.11.2016.
Karačić odličan u pobjedi Vardara protiv europskog prvaka, PSG svladao Barcelonu
Foto: EPA

Nekoliko odličnih susreta odigrano je na završetku šestog kola Lige prvaka, velike utakmice bile su na rasporedu u Parizu i Skoplju, a u Veszpremu je domaćin teško slavio protiv Bjerringbroa...

Skupina A

PSG svladao je Barcelonu 33:26 i tako preuzeo vodeću poziciju u skupini A. Barceloni je to prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, a upisan je zasluženo, domaćin je bio znatno bolji protivnik.

U prvom poluvremenu Nikola Karabatić imao je šut 0/4, ali i bez njegovog golgeterskog doprinosa Parižani su uspjeli otići na tri razlike uoči drugog poluvremena.

U drugom dijelu Barcelona je dosta griješila, a da je domaćin bio precizniji sa sedam metara, mogao se i ranije potpuno odvojiti. No kada je otišao na 30:25, bilo je jasno da će upisati pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Nedim Remili postigao je osam golova, a po pet su dodali Luka Karabatić i Mikkel Hansen. Luka Stepančić postigao je dva gola iz tri pokušaja. Kod Barcelone Dika Mem postigao je pet pogodaka.

Veszprem je teže od očekivanja stigao do pobjede protiv Bjerringbro Silkeborga. U svojoj dvorani odnio je pobjedu 30:29 i iako je imao lijepo prednost većim dijelom susreta, gosti su u završnici umalo došli do boda.

U 40. minuti Mađari su vodili 22:15 i izgledalo je da će lako slaviti, međutim Danci se nisu predavali i uspjeli su smanjiti zaostatak. Tek kada je Laszlo Nagy na ulasku u zadnju minutu zabio za 30:28, domaći navijači mogli su odahnuti.

"U drugom poluvremenu kontrolirali smo meč, ali imali smo pet-šest minuta blackouta gdje je danski vratar skupio dosta obrana i gdje smo im dozvolili nekoliko laganih golova. Moramo izvući pouke iz toga kako bi takve situacije znali iskontrolirati u budućnosti", rekao je domaći trener Xavi Sabate.

U njegovoj momčadi Momir Ilić postigao je osam golova, Dragan Gajić šest, a Nagy je dodao pet. Kod gostiju Stefan Hundstrup bio je strijelac šest puta, a Nicolas Markussen pet puta.

Skupina B

Utakmica visokog ritma odigrana je u Skoplju gdje je Vardar ugostio aktualnog prvaka Europe Kielce. Makedonci su na kraju u sjajnoj utakmici slavili s 40:34.

Gonzalesova momčad na kraju je imala fantastičnih 78 posto efikasnosti, praktički sve što je išlo u gol i ušlo je. a kada je proradio Arpad Šterbik, domaćin se potpuno odvojio i mirno slavio.

Alex Dujšebaev iduće sezone igrat će u dresu Kielcea, a ovdje je odigrao ključnu ulogu u seriji 9:3 koja je prelomila utakmicu, tu je postigao sedam golova i povukao Vardar do pobjede.

"Igrali smo protiv aktualnog prvaka Europe i za nas je ova utakmica bila poput finala. Motivacija nam je bila na najvišoj mogućoj razini", istaknuo je Raul Gonzales.

Briljirao je Igor Karačić s devet golova iz devet pokušaja, Dujšebaev i Dibirov dodali su po osam, a Ivan Čupić dva. Kod gostiju Julen Aguinagalde postigao je osam golova, a Mariusz Jurkiewicz pet. Manuel Štrlek dodao je dva gola iz četiri pokušaja.

Szeged je odnio vrlo važnu pobjedu s gostovanja u Celju gdje je svladao istoimenog domaćina s 31:25. Susret je odlučen u drugom poluvremenu kada su gosti jednostavno dužom klupom slomili otpor Slovenaca i uspjeli se odvojiti.

"Imali smo pozitivnih stvari u našem nastupu, ali sve one pogreške u napadu i obrani bile su previše za protivnika poput Szegeda. Imali smo neke čiste situacije, sedmerce, prazan gol, ali sve smo to propuštali, a Szeged zna to kazniti", žalio se nakon susreta Branko Tamše.

Szeged su predvodili Sergej Gorbok i Zsolt Balogh s po šest golova, Denis Buntić dodao je dva gola, a Sandro Obranović jedan. Kod poraženih Luka Žvižej postigao je pet pogodaka.

Očekivanu pobjedu upisao je i Meškov Brest koji je nadigrao Kristianstad s 32:27. Bjelorusi su tijekom cijelog susreta bili u vodstvu i nisu dopustili nikakvu šansu protivniku.

Po pet golova postigli su Dzianis Rutenka, Dainis Krištopans i Pavel Atman, Ljubo Vukić dodao je četiri, a na drugoj strani Jerry Tollbring zabio je osam golova, Olafur Gudmundsson dodao je sedam, a Stig Tore Moen Nilsen šest golova.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Orlen Wisla Plock24:22Kiel
Kadetten26:29Flensburg
Paris Saint-Germain33:26Barcelona
Telekom Veszprem30:29Bjerringbro-Silkeborg
1Barcelona 14413:354+5925
2Paris Saint-Germain 14451:383+6824
3Telekom Veszprem 14381:365+1618
4Flensburg 14383:366+1715
5Kiel 14353:376-2312
6Bjerringbro-Silkeborg 14364:397-338
7Orlen Wisla Plock 14367:401-348
8Kadetten 14370:440-702

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!