Košarka

VIDEO: Hezonja i dalje "na ledu", trojica Hrvata upisala minutažu

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.11.2016.
VIDEO: Hezonja i dalje "na ledu", trojica Hrvata upisala minutažu
Foto: EPA

Od pet noćašnjih dvoboja u NBA ligi, hrvatski igrači nastupili su u njih tri. Minute je najbolje iskoristio Dragan Bender u porazu Sunsa protiv Warriorsa...

Andrew Wiggins nadmašio je svoj osobni rekord za 11 poena i s 47 poena predvodio je Minnesotu do pobjede protiv Lakersa. Visoka pobjeda Wolvesa koji su slavili s čak 125:99 u jednosmjernom dvoboju koji je riješen već u prvom poluvremenu. Tu je domaćin stvorio razliku od 23 poena i u nastavku susreta uspješno održavao visoko vodstvo. U jednom trenutku u zadnjoj dionici gosti su došli na minus osam, ali vrlo brzo Minnesota je ponovno stvorila visoku razliku.

"Tražim se još uvijek, pronalazim stvari u kojima sam dobar i na kojima moram raditi. Danas svakako bolje čitam obranu i pronalazim prava rješenja", komentirao je Wiggins svoj odličan ulazak u sezonu.

Osim njega odličnu utakmicu odigrao je i Nemanja Bjelica koji je u petorku ušao umjesto Zacka LaVinea (odmor) te je ubacio 24 poena uz osam skokova (5/8 trica). Karl-Anthony Towns ubacio je 22 poena uz 12 skokova, a Ricky Rubio deset poena uz deset asistencija.

Kod gostiju Ivica Zubac dobio je minutažu zbog problema s osobnim pogreškama Timofeja Mozgova, odigrao je osam minuta uz dva promašaja iz igre i dva skoka. Louis Williams ubacio je 17 poena uz pet skokova, a po 14 poena ubilježili su Julius Randle (šest skokova) i Jordan Clarkson.

Golden State Warriorsi stigli su do očekivane pobjede protiv Phoenixa u još jednom susretu s velikim brojem poena. Čak 133:120 u dvoboju u kojem su Warriorsi u drugom poluvremenu napravili preokret i došli do pobjede. Sunsi su pet i pol minuta prije kraja vodili 114:109, no onda je domaćin do kraja susreta serijom 24:6 sve okrenuo na svoju stranu.

Klay Thompson iskočio je u zadnjoj četvrtini, ali je i napomenuo kako si Warriorsi ne smiju dopustiti ovakav nastup. "Ne smijete protivniku dopustiti 50 posto šuta iz igre. Ako želimo završiti tamo gdje želimo, onda to definitivno moramo popraviti."

Po 30 poena ubacili su Stephen Curry (5/9 trica, šest skokova, šest asistencija) i Klay Thompson (5/8 trica), Kevin Durant dodao je 29 poena, devet skokova i pet asistencija, a Draymond Green 14 poena uz 11 asistencija i sedam skokova..

Kod Sunsa po 20 poena ubacili su TJ Warren i Eric Bledsoe (pet asistencija). Dragan Bender za 14 minuta ubacio je pet poena (1/1 za dva, 1/1 za tri) uz dva skoka.

Serge Ibaka do ovog ljeta nosio je dres Oklahoma City Thundera, a upravo protiv svoje bivše momčadi odigrao je najbolju utakmicu u dresu Orlando Magica. Ne samo da je bio dobar tijekom susreta već je i ubacio šut za pobjedu u posljednjim trenucima za konačnih 119:117.

"Bila je to posebna noć za Sergea, noć koju će pamtiti cijeli život, siguran sam u to", istaknuo je trener Magica Frank Vogel.

Inače Vogel je i u ovom susretu izvan rotacije ostavio Marija Hezonju dok je Damjan Rudež dobio deset minuta i promašio dva šuta za tricu.

Ibaka je utakmicu završio s 31 poenom i devet skokova, a Elfrid Payton dodao je 23 poena, devet asistencija i sedam skokova. Kod poraženih fantastičnu utakmicu odradio je Russell Westbrook s 41 poenom, 16 asistencija i 12 skokova, Enes Kanter dodao je 16 poena i osam skokova, a Steven Adams dodao je 13 poena i deset skokova.

Klupa je donijela pobjedu Cavsima protiv Hornetsa. U zadnjoj četvrtini četvorka s klupe uz LeBrona Jamesa okrenula je susret na stranu domaćina, a posebno se istaknuo Channing Frye koji je šutirao za tricu 6/12. Tyronne Lue u ovom susretu nije mogao računati na JR-a Smitha zbog lakše ozljede.

James je imao dosta problema s realizacijom u prve tri četvrtine, ali ostao je na terenu i u četvrtoj dionici, zaigrao bolje dok su Kyrie Irving i Kevin Love to razdoblje proveli na klupi.

"Naša klupa odradila je fantastičan posao. Dobro je da smo uspjeli dovršiti posao, proradila je obrana i počeli smo ubacivati šuteve", komentirao je James.

Kod Cavsa Frye je završio susret s 20 poena što mu je najbolji učinak ove sezone, po 19 poena dodali su James (osam skokova, osam asistencija) i Irving, a Love je bio na 17 poena i 11 skokova. Kod Hornetsa Kemba Walker ubacio je 21 poen, Marvin Williams 16 poena uz šest skokova, a Michael Kidd-Gilchrist 11 poena uz deset skokova.

Terry Stotts trener je koji rijetko gubi živce, ali nakon vrlo lošeg prvog poluvremena Blazersa, u svlačionici je bilo vatreno. "Vikao je na nas, rekao nam je da je neprihvatljivo tako igrati i da ne smijemo i dalje to raditi. Tražio je da igramo pametno i punom snagom te da ćemo jedino tako imati šanse", priznao je Damian Lillard.

Odgovor je bio pravi, Blazersi su dobili treću četvrtinu s 36:15, okrenuli utakmicu na svoju stranu i osigurali pobjedu protiv Denver Nuggetsa.

Lillard je ubacio 32 poena uz osam skokova i šest asistencija, a Mo Harkless dodao je 17 poena i šest skokova. Kod Nuggetsa po 19 poena upisali su Danilo Gallinari (sedam skokova) i Jamal Murray (5/9 trica, pet skokova), a Kenneth Faried dodao je 18 poena i 14 skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 125:99 (Andrew Wiggins 47p / Louis Williams 17p, 5sk)
Golden State Warriors - Phoenix Suns 133:120 (Stephen Curry 30p, 6sk, 6as / Eric Bledsoe 20p, 5as)
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 117:119 (Russell Westbrook 41p, 12sk, 16as / Serge Ibaka 31p, 9sk)
Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 100:93 (Channing Frye 20p / Kemba Walker 21p)
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 112:105 (Damian Lillard 32p, 8sk, 6as / Danilo Gallinari 19p, 8sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!