Košarka

VIDEO: Samo Šarić i Rudež dobili priliku, ali bez većeg učinka

Branimir Korać • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Samo Šarić i Rudež dobili priliku, ali bez većeg učinka
Foto: EPA

Devet utakmica u NBA ligi odigrano je noćas, a od hrvatskih košarkaša minutažu su dobili samo Dario Šarić i Damjan Rudež, ali bez značajnijeg učinka...

Indiana Pacersi upisali su najteži klupski poraz na domaćem terenu u povijesti, ugostili su Golden State Warriorse koji su slavili sa 120:83. Ponovno je u Indianapolisu raspoložen bio Klay Thompson koji uredno u ovoj dvorani igra odlično i predvodi Golden State.

Vrlo izvjestan dvoboj riješen je praktički i prije njegovog početka, Pacersi su u susret ušli bez Paula Georgea, Mylesa Turnera i CJ-a Milesa što je bio preveliki hendikep da bi se mogli suprotstaviti prvom favoritu za naslov prvaka.

"Ovdje nismo imali previše šanse. Činilo se kao da su nam noge preteške i nismo mogli držati korak s njima", istaknuo je trener Pacersa Nate McMillan.

Klay Thompson susret je završio s 25 poena, Stephen Curry dodao je 22 poena, šest skokova i šest asistencija, a Kevin Durant 14 poena uz 11 skokova i šest asistencija. Kod Pacersa Rodney Stuckey ubacio je 21 poen, a Thaddeus Young 14 poena uz šest skokova.

Philadelphia je upisala četvrtu uzastopnu domaću pobjedu, na svom parketu svladala je Miami Heat sa 101:94. I dok u svojoj dvorani Sixersi izgledaju sve bolje, u gostima imaju 21 uzastopni poraz.

Protiv Heata pobjedu je izborila u završnici kada je napravila seriju 9:2 za odvajanje na 98:91 poslije čega se gosti nisu vratili. U toj seriji važnu ulogu odigrao je Robert Covington s pet ubačenih poena.

Dario Šarić ušao je s klupe i za 17 minuta ubacio je tri poena (0/1 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka.

Joel Embiid predvodio je Sixerse s 22 poena i pet skokova, Gerald Henderson ubacio je 19 poena, a Ersan Ilyasova deset poena uz 11 skokova. Kod gostiju Hassan Whiteside bio je na 32 poena (najviše u karijeri) i 13 skokova, a Dion Waiters dodao je 19 poena i pet asistencija.

Boston Celticsi upisali su veliku gostujuću pobjedu protiv Minnesote i to iako su imali visok zaostatak uoči zadnje dionicu. Minus 13 uspjeli su okrenuti, u zadnju četvrtinu ući serijom 17:0 i na kraju slaviti.

U prvih devet minuta zadnje četvrtine Wolvesi su ubacili samo tri poena, lošu večer imao je Andrew Wiggins koji je šutirao samo 5/18 i tu leži jedan od glavnih problema.

"Mislim da bi trebali igrati puno čvršće kada imamo prednost. Bit će dobro ako smo naučili lekciju iz ovog poraza", smatra Tom Thibodeau.

Celticse su predvodili Isaiah Thomas s 29 poena i Al Horford s 20 poena, šest skokova i pet asistencija. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ubacio je 27 poena uz 18 skokova dok je Gorgui Dieng bio na 20 poena i deset skokova.

Washington Wizardsi bili su bolji od Phoenix Sunsa sa 106:101 uz još jedan sjajan nastup Bradleyja Beala. Po prvi put u karijeri spojio je dvije utakmice iznad 30 poena, nakon što je Miamiju u nedjelju ubacio 34, noćas je protiv Sunsa ubacio 42 poena.

John Wall imao je problema sa šutom, ali je zato ipak ubacivao važne poene u završnici i upravo oni odveli su Wizardse do pobjede. Kod Sunsa Dragan Bender nije dobio niti minutu.

"Mislim da sam ovaj put pružio doprinos na neki drugi način, ne samo poenima", rekao je Wall nakon susreta u kojem je ubacio 18 poena uz 15 asistencija i tri blokade.

Uz njega i Beala dvoznamenkast bio je Marcin Gortat s deset poena i 13 skokova, a kod poraženih Devin Booker ubacio je 30 poena, Eric Bledsoe dodao je 29 uz devet skokova i šest asistencija, a Alex Len 11 poena uz deset skokova.

Los Angeles Clippersi primili su u drugom poluvremenu čak 70 poena, ali bez obzira na to upisali su pobjedu protiv Toronto Raptorsa.

U drugom poluvremenu vodili su i sa 17 razlike, ali Raptorsi su uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus četiri nakon trice Kylea Lowryja manje od minute prije kraja. JJ Redick nakon toga ubacio je sva četiri slobodna bacanja i zaključio priču.

"Borili smo se i nismo posustajali bez obzira na sve ono što nam se dogodilo večer ranije. Napad je bio jako dobar, ali dok ne popravimo obranu. nećemo ništa napraviti", smatra trener Raptorsa Dwane Casey.

Po 26 poena kod pobjednika upisali su Blake Griffin (sedam skokova i asistencija) i Chris Paul (12 asistencija), JJ Redick dodao je 20 poena, a DeAndre Jordan 17 poena uz 15 skokova. Kod poraženih Lowry je ubacio 27 poena uz sedam asistencija i šest skokova, a DeMar DeRozan 25 poena uz sedam asistencija.

Milwaukee Bucksi bili su bolji od Orlando Magica s 93:89, a briljirao je Giannis Antetokounmpo koji je stigao do šestog triple-doublea u karijeri i prvog ove sezone uz učinak kakav su imali Michael Jordan ili Hakeem Olajuwon od 21 poena, deset skokova, deset asistencija, pet ukradenih lopti i tri blokade.

Bucksi su mogli i bolje iskoristiti čak 24 izgubljene lopte Magica od čega čak 19 u prvom poluvremenu, no unatoč tolikom broju pogrešaka, gosti su na poluvremenu zaostajali samo pet poena.

Uz Antetokounmpa istaknuo se i Jabari Parker s 22 poena dok su kod gostiju Serge Ibaka s 21 poenom i osam skokova te Evan Fournier s 18 poena bili najefikasniji.

Damjan Rudež dobio je pet minuta i promašio oba šuta za tri poena te izgubio tri lopte dok je Mario Hezonja i dalje izvan Vogelovih kratkoročnih planova te nije dobio priliku.

NBA:
Indiana Pacers - Golden State Warriors 83:120 (Rodney Stuckey 21p / Klay Thompson 25p)
Philadelphia 76ers - Miami Heat 101:94 (Joel Embiid 22p, 5sk / Hassan Whiteside 32p, 13sk)
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 93:99 (Karl-Anthony Towns 27p, 18sk / Isaiah Thomas 29p)
Washington Wizards - Phoenix Suns 106:101 (Bradley Beal 42p / Devin Booker 30p)
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 123:115 (Chris Paul 26p, 12as / Kyle Lowry 27p, 7as, 6sk)
Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 90:105 (Frank Kaminsky 23p / Mike Conley 31p)
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 96:91 (Kawhi Leonard 24p, 9sk / Seth Curry 23p)
Detroit Pistons - Houston Rockets 96:99 (Kentavious Caldwell-Pope 26p / James Harden 28p, 11as, 8sk)
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 93:89 (Jabari Parker 22p / Serge Ibaka 21p, 8sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!