Nogomet

VIDEO: Leicester u Europi bolji nego u domaćem prvenstvu, Porto i Kopenhagen čekaju zadnje kolo

Dario Dodić • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Leicester u Europi bolji nego u domaćem prvenstvu, Porto i Kopenhagen čekaju zadnje kolo
Foto: EPA

Nogometaši Leicestera očekivano su svladali Club Brugge i osigurali plasman u iduću fazu Lige prvaka s prve pozicije skupine G. Porto i Kopenhagen o svojim će sudbinama odlučivati u posljednjem kolu...

Leicester - Club Brugge 2:1

Belgijska inačica Dinama, Club Brugge, ubilježio je novi poraz u Ligi prvaka, u gostima kod Leicestera, koji je nakon pet kola u skupini G osigurao prolazak u iduću fazu natjecanja s prve pozicije.

Ujedno je ovom pobjedom Leicester u samo pet kola Lige prvaka došao do više pobjeda (četiri) od broja pobjeda ostvarenih u ovoj sezoni engleskog Premiershipa (tri).

Već u petoj minuti poveo je Leicester, s lijeve je strane prizemnu loptu ubacio Fuchs, a Okazaki s pet metara lijepo pogodio lijeve rašlje. Nekoliko minuta kasnije prijeti Mahrez, ali njegov udarac brani Butelle. Ogled ove dvojice igrača u 30. minuti završio je u Mahrezovu korist. Cools u kaznenom prostoru Bruggea ruši Albrightona, a Mahrez sigurno realizira najstrožu kaznu za svoj četvrti pogodak u Ligi prvaka.

Krajem prvog poluvremena po prvi puta opasnije prijete gosti, odlično je pucao Izquierdo, a još bolje obranio Zieler. Brugge je ipak došao do počasnog pogotka, u 52. minuti Izquierdo matira Zielera preciznim udarcem u prvi kut, iako se teško oteti dojmu da je domaći vratar ovo morao obraniti. Bio je to prvi gol koji je Leicester primio u ovosezonskoj Ligi prvaka, čime su srušili rekord natjecanja.

Do kraja susreta bolji su bili domaćini, mogli su u nekoliko navrata doći do povećanja vodstva, ali rezultat se nije mijenjao.

Kopenhagen - Porto 0:0

Porto i Kopenhagen u posljednjem će kolu odlučivati tko će od njih nastaviti natjecanje u Ligi prvaka, a tko u Europskoj ligi, nakon što su u Kopenhagenu odigrali mršavih 0:0. Teško je reći tko je u boljoj situaciji jer Porto dočekuje nemotivirani Leicester, dok će Kopenhagen u gostima kod najslabije momčadi skupine, Club Bruggea, tražiti pobjedu koja bi ga mogla odvesti u iduću fazu natjecanja.

Gledatelji na Telia Parkenu nisu dobili pravu vrijednost za plaćene ulaznice, Porto je došao po nulu i nulu je i dobio. U susretu u kojem se prave prilike mogu pobrojati na dva prsta jedne ruke, svaka je momčad imala jednu izglednu šansu doći do pobjede, Johansson za domaćine i Silva za goste, ali mreže su mirovale, očekuje nas zanimljivo posljednje kolo.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Leicester City2:1Club Brugge
København0:0Porto
1Leicester City 67:6+113
2Porto 69:3+611
3København 67:2+59
4Club Brugge 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!