Liga prvaka, skupina E, 5. kolo, 22.11.2016, 20:45 h
Monaco
Monaco 2:1 Tottenham
Tottenham

VIDEO: Monaco pobjedom protiv Tottenhama osigurao prvo mjesto

Dario Dodić • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Monaco pobjedom protiv Tottenhama osigurao prvo mjesto
Foto: EPA

Nogometaši Monaca na svom su Stade Louis II s 2:1 pobijedili Tottenham i osigurali prvo mjesto u skupini E te još jedno proljeće u Ligi prvaka...

Monaco je sasvim zasluženo došao do sva tri boda u petom kolu skupine E Lige prvaka protiv Tottenhama i tako osigurao prvo mjesto na ljestvici i prolazak u iduću fazu natjecanja. Iako je Tottenham susret završio s debelom prednosti u posjedu lopte, ništa drugo nije išlo u njihovu korist, londonski je klub pokazao jako malo toga.

U prvom poluvremenu Tottenham nije uputio niti jedan udarac u okvir Monaca, pothvat je to kojim se rijetko koja ekipa može "pohvaliti" ove sezone, jer prije Tottenhama to je uspjelo samo Dynamo Kijevu protiv Bešiktaša.

Za razliku od gostiju Monaco je imao više nego dovoljno prilika za vodstvo u prvom dijelu. Najbolju je prokockao Radamel Falcao u 11. minuti nakon što je Eric Dier u svom šesnaestercu srušio Fabinha. Iako je Monaco svih devet jedanaesteraca dosuđenih za njih u svim natjecanjima ove sezone pretvorio u pogodak Falcaov pokušaj zaustavio je Hugo Lloris pročitavši u koju će stranu Kolumbijac pucati.

Dvaput je još Monaco prijetio preko Valerea Germaina, ali bez promjene rezultata. A onda, tri gola u pet minuta. Poveo je domaćin u 48. minuti kada je Sidibe glavom zatresao mrežu nakon ubačaja Mendyja.

Već u 52. minuti Hary Kane donosi izjednačenje gostima, kako drugačije nego pogotkom iz penala. Najstrožu kaznu skrivio je Glik, srušivši Delle Alija. Bio je to ujedno i prvi udarac Tottenhama u okvir Monacovog gola. Samo 39 sekundi trajalo je veselje gostiju, Lemar lijepo odmjerenim udarcem donosi pobjedu Monacu.

Danijel Subašić odradio je čitav susret na vratima Monaca, izuzmemo li jedanaesterac Tottenhama nije imao previše posla.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:1Bayer Leverkusen
Monaco2:1Tottenham
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!