Nogomet

VIDEO: Nevjerojatnih 12 pogodaka u Dortmundu, Kovačić ispovocirao crveni karton u pobjedi Reala

Niko Rukavina • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Nevjerojatnih 12 pogodaka u Dortmundu, Kovačić ispovocirao crveni karton u pobjedi Reala
Foto: EPA

Borussia Dortmund svladala je Legiju iz Varšave u nesvakidašnjoj utakmici na kojoj je palo čak 12 pogodaka, za drugu najefikasniju utakmicu u povijesti najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Real Madird je do pobjede nad Sportingom stigao ponovnim kasnim pogotkom, ovaj puta tri minute prije kraja utakmice.

Borussia Dortmund – Legia Varšava 8:4

Borussia Dortmund i Legija odigrali su nesvakidašnju utakmicu u Dortmundu na kojoj je palo 12 pogodaka, od čega rekornih sedam u prvom dijelu. Naime, do 32. minute na semaforu Westfalena pisalo je 5:2, a u nastavku Borussia je zabila dodatna tri, a Legia dva pogotka. U dvije utakmice protiv prvaka Poljske, Dortmunđani su zabili čak 14 pogodaka.

Ovo je bila najefikasnija utakmica u povijesti Lige prvaka i druga najefikasnija, ako gledamo i Kup prvaka. Više od Borussije i Legije u jednoj utakmici najjačeg klupskog natjecanja na svijetu zabili su samo KR Reykjavik i Feyenoord u utakmici koja je u prvom krugu Kupa prvaka 1969./70. završila 12:2 pobjedom tadašnjeg nizozemskog prvaka.

Golijadu u prvom dijelu otvorio je napadač Legije Aleksandar Prijović koji je neobranjivim udarcem pogodio za vodstvo svoje momčadi. Legia je prednost držala do 17. minute kada je Borussia u „tri“ napada zabila tri pogotka.

Prvo je Ousmane Dembele centrirao, a Shinji Kagawa glavom zabio za izjednačenje. Svega 60 sekundi kasnije, isti protagonisti zaslužni su za preokret domaće momčadi. Dembele je ponovno asistirao, a Kagawa ovaj puta nogom pogađa za 2:1.

U 20. minuti Borussia je povela s dva razlike. Radoslaw Cierzniak je jako loše reagirao na centaršut Marca Reusa iz slobodnjaka, pogodio je Nurija Sahina koji tijelom postiže pogodak za 3:1. U 24. minuti Legia je smanjila prednost novim pogotkom Prijovića, ovaj puta na asistenciju Bartosza Bereszynskog.

Samo pet minuta kasnije, četvrti pogodak za Borussiju. Reus je dodao Dembeleu koji nakon dvije asistencije poentira u mrežu nesretnog Cierzniaka. Nakon dodatne tri minute bilo je 5:2 za domaćine. Poslije dva pogotka, u asistente se upisao Kagawa koji je dodao Reusu za njegov prvi pogodak na utakmici.

Do kraja „ludog“ poluvremena Borussia je zabila i šesti pogodak, ali se Kagawa nalazio u zaleđu.

Ipak, Borussia je do šestog gola stigla u sedmoj minuti nastavka. Dembele je upisao „hat-trick“ asistencija, a u strijelce se ovaj put umjesto Kagawe upisao Reus. Deveti pogodak na utakmici pao je svega četiri minute kasnije. Miroslav Radović pronašao je Michala Kucharczyka koji poentira za treći pogodak svoje momčadi.

Thomas Tuchel potom je uveo dva ubojita ofenzivca Pierrea-Emericka Aubameyanga i Andrea Schurrlea što je nagovijestilo nove pogotke. Upravo je Schurrle u 81. pogodio gredu, a odbijenu loptu u mrežu posprema Felix Passlack.

Nitko se na Westfalenu nije začudio kada je u sljedećoj minuti Nemanja Nikolics zabio četvrti pogodak za Legiju. Konačni rezultat postavio je Reus duboko u sudačkoj nadoknadi kada je iskosa kroz noge gurnuo loptu tragičnom Cierniaku.


Sporting – Real Madrid 1:2

Real Madrid svladao je Sporting u Lisabonu pogotkom Karima Benzeme u 87. minuti, nakon što je Sporting, igrajući s igračem manje, sedam minuta ranije došao do izjednačenja iz penala. Ovom pobjedom Real je osigurao plasman u drugi krug.

Zinedine Zidane je utakmicu započeo u 4-4-2 formaciji s Cristianom Ronaldom i Iscom u špici napada dok su sredinom terena ordinirali Luka Modrić i Mateo Kovačić koji je u 65. isprovocirao crveni karton gostiju, ali i zaradio žuti, dok je Modrić sudjelovao kod vodećeg pogotka Reala.

Prvi dio prošao je u dominaciji Reala, koji je u uvodnih sedam minuta imao dvije dobre šanse pred domaćim golom, da bi Madriđani do vodstva stigli u 29. Modrić je izveo slobodni udarac, Ronaldo proslijedio loptu do Raphaela Varanea koji iz blizine poentira za vodstvo Kraljeva.

Do kraja poluvremena Sporting je dva puta opasno zaprijetio golu Keylora Navasa, no na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Real Madrida.

Nastavak utakmice nije ponudio najbolji nogomet, a činilo se kako je Real došao na korak do pobjede kada je u 65. Joao Pereira rukom gurnuo Kovačića i zaradio crveni karton.

Međutim, Sporting se nije predao i s igračem manje u u 80. je stigao do izjednačenja, nakon što je Fabio Coentrao u svojem kaznenom prostoru igrao rukom, a Adrien Silva iz penala zabio za 1:1.

Ipak, Real je do pobjede i matematičkog plasmana u drugi krug stigao tri minute prije kraja. Sergio Ramos uputio je centaršut, a Benzema, koji je u igru ušao u 67. minuti, glavom poentira za trijumf svoje ekipe.


b

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Borussia D.8:4Legia Varšava
Sporting1:2Real Madrid
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2016. u 06:43
    jeste mogli gluplji video stavit...
    Obrisan korisnik

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Borussia D.8:4Legia Varšava
Sporting1:2Real Madrid
1Borussia D. 621:9+1214
2Real Madrid 616:10+612
3Legia Varšava 69:24-154
4Sporting 65:8-33

Izdvojeno