Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, 22.11.2016, 20:45 h
Sevilla
Sevilla 1:3 Juventus
Juventus

VIDEO: Pogodak Marija Mandžukića u pobjedi Juventusa na Sanchez Pizjuanu

Petar Jenjić • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Pogodak Marija Mandžukića u pobjedi Juventusa na Sanchez Pizjuanu
Foto: EPA

U drugoj utakmici skupine H, Juventus je slavio na gostovanju kod Seville 3:1, a posljednji je pogodak postigao hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić...

Uz susret između Dinama i Lyona, u grupi H gledali smo dvoboj između Seville i Juventusa. U prvoj utakmici igranoj još u rujnu, ove su dvije momčadi odigrale bez golova u Torinu.

Dobru sezonu igraju obje momčadi. Juventus je na čelu Serije A, a Massimiliano Allegri se večeras odlučio na sljedeći sastav: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Rugani, Evra; Khedira, Marchisio, Pjanić; Cuadrado, Mandžukić, Alex Sandro , u formaciji 4-3-3.

S druge strane, momčad Jorgea Sampaolija jako dobro gura u Primeri, a trenutno je treća, odmah iza Real Madrida i Barcelone. Večerašnjom bi pobjedom dodatno dobili na samopouzdanju, a na stadion Sanchez Pizjuan su istrčali u formaciji 3-5-2: Sergio Rico; Pareja, Rami, Mercado; Mariano, Iborra, N'Zonzi, Vitolo, Escudero; Vietto, Vazquez.

Samo je devet minuta trebalo Sevilli da dođe do vodstva. Nakon loše realiziranog kornera, činilo se da je Rugani dobro ispucao loptu, ali se ona odbila do Nicolasa Pareja na rubu kaznenog prostora, koji sjajnim volejem matira Buffona za oduševljenje među domaćim navijačima.

Sevilla se pokazala kao tvrd orah za Staru damu, koja je teško pronalazila prostor do kaznenog prostora Sergija Rica. Domaćini su mogli podebljati vodstvo u 17. minuti, ali je udarac Escudera otišao malo pored gola, na olakšanje Buffona i čitave obrane.

Najbolju je priliku za Juventus u prvom poluvremenu imao Sami Khedira, kada je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

Problemi za domaćine nastali su u 36., kada je Vazquez dobio drugi žuti karton, u razmaku od šest minuta pa su domaćini morali igrati s desetoricom.

Stara dama je izjednačila u samoj završnici prvog poluvremena. Mercado je povlačio Bonuccija u kaznenom prostoru, a Mark Clattenburg je dosudio najstrožu kaznu. Siguran je realizator bio Marchisio.

drugom poluvremenu većih prilika nije bilo, ni s jedne niti s druge strane, sve do 85. minute, kada je Juventus došao do preokreta. Strijelac je iz poluvoleja bio Bonucci. Pobjedu je Juventusa potvrdio hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Tri pogotka Juventusa, za nova tri boda, koja ih dovode na prvo mjesto s 11 bodova. Sevilla je druga s bodom manje.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo0:1Lyon
Sevilla1:3Juventus
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!