Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, 22.11.2016, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Pavel Královec (Češka), Roman Slyško (Slovačka), Ivo Nadvornik (Češka)
Dinamo
Dinamo
0:1(0:0) Lyon
Alexandre Lacazette 72'
Lyon

VIDEO: Dinamo upisao i peti poraz, Lacazette koban za Modre

Branimir Korać • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Dinamo upisao i peti poraz, Lacazette koban za Modre
Foto: FaH

Niti iz petog pokušaja Dinamo nije došao do pogotka ili boda u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, još jednom upisao je poraz od Lyona, ovaj put uz samo jedan pogodak...

Lyon
Dinamo
Lyon
24
(do 52')
77
(do 14')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev
1
Anthony Lopes
2
Mapou Yanga-Mbiwa
3
Nicolas Nkoulou
10
Alexandre Lacazette
12
Jordan Ferri
14
Sergi Darder
(do 66')
15
Jeremy Morel
20
Rafael
21
Maxime Gonalons
27
Maxwel Cornet
(do 66')
28
Mathieu Valbuena
(do 87')
Pričuvni igrači
8
Corentin Tolisso
66'
16
Nabil Fekir
66'
31
Maciej Rybus
87'
Trener
Bruno Genesio

Izgledno je da Modri neće osvojiti niti bod ove sezone u Ligi prvaka. Prilika protiv Lyona u Maksimiru je propuštena i teško je za očekivati da će post prekinuti u Torinu protiv Juventusa. No protiv Lyona bio je najbliže tom željenom bodu, ali pogodak gostiju u 72. minuti bio je dovoljan.

Ivajlo Petev odlučio je pružiti priliku nekim mlađim igračima pa su tako mjesto u prvih 11 pronašli Amer Gojak, Bojan Knežević, ponovno je tu bio i Ante Ćorić, no iako su Modri bili pomlađeni i bez nekolicine važnih igrača, nisu se predali i impresionirano gledali što gosti rade.

U prvom poluvremenu Dinamo je odigrao dobro, stvorio je nekoliko izglednih prilika, no do pogotka mogli su i gosti koji su pogodili gredu i također prijetili Livakoviću.

15-ak minuta trebalo je domaćinu da prvi put dođe do gola Lopesa i probudi prisutne na Maksimiru, Ćorić je pucao s 14 metara, ali preko gola.

Netom nakon toga igru je zbog ozljede napustio Alexandru Matel, ušao je Angelo Henriquez, a uslijedilo je razdoblje dobre igre Modrih.

Prijetili su Gojak, Pavičić, Šitum, Pivarić, lopta nije htjela u mrežu i onda je sijevnuo odličan udarac Ferrija, a greda je spasila Livakovića.

U završnih deset minuta prvog dijela po dvije prijetnje sa svake strane. Prvo je Pivarić odlično blokirao pokušaj Corneta na ziceru u petercu, a zatim je odlično tukao Valbuena.

Na drugoj strani Gojak je loše zahvatio loptu glavom nakon sjajnog proigravanja Fernandesa da bi u zadnjoj minuti pobjegao Henriquez, no Lopes je spasio istrčavanjem na 30 metara.

Petev je mogao biti zadovoljan kako je odigrao Dinamo, puno zadovoljniji nego posljednjim prezentacijama koje su bile vrlo loše.

U drugo poluvrijeme bolje su ušli gosti i Dinamu je trebao 15-ak minuta da dođe do daha i malo odmakne igru od svojeg gola. Međutim kratko je to trajalo, Lyon je imao veliki posjed lopte, pleo je mrežu oko Livakovićevog gola i izuzev opasnog pokušaja Ferrija, teško je ulazio u čiste prilike.

Ipak, onu u 72. minuti uspio je realizirati. Rafael je odradio većinu posla, ušao je u 16 metara i sjajno proigrao Lacazettea u petercu, a najbolji napadač Lyona mirno je poslao loptu u praznu mrežu.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, ostalo je tih 1:0, a Dinamo nije uspio stvoriti konkretniju priliku za poravnanje te će nastup u skupini završiti na posljednjem mjestu.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo0:1Lyon
Sevilla1:3Juventus
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2016. u 23:15
    S obzirom kako igrace stoje na terenu i krecu se ove sezone u ligi prvaka cak je i pristojan broj golova koje su primili, 0:13 gol razlika i nije tako strasno,bilo je sezona sa preko 20 primljenih golova,samo da zabiju bar jedan da ne ostanu na nuli,i slavlje moze poceti.
    Obrisan korisnik
  • Duje7722.11.2016. u 22:56
    Raduje odlična prezentacija Pivarića i izvrstan komentar gospodina Blažička.
    Duje77
  • Obrisan korisnik22.11.2016. u 22:41
    Danas to nije bila tragedija epskih razmjera, samo loše. Dinamo kreće od pretpostavke da se treba braniti, a ima obranu koja će uvijek, u 100% slučajeva primiti gol. Još kad znaš da napad ne može ništa dobiješ ovo,
    Obrisan korisnik