Liga prvaka, skupina E, 5. kolo, 22.11.2016, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:1 Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

VIDEO: Bayer zadovoljan bodom napušta Moskvu

Dario Dodić • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Bayer zadovoljan bodom napušta Moskvu
Foto: EPA

Odigran je prvi susret petog kola Lige prvaka. U hladnoj Moskvi CSKA i Bayer odigrali su neriješeno, 1:1, rezultat je to kojim puno zadovoljniji mogu biti gosti...

Na teškom terenu u CSKA Areni po bod su uzeli CSKA i Bayer, a remijem ipak zadovoljniji mogu biti gosti, kako zbog prikazane igre, tako i zbog činjenice da bi uz pomoć Monaca mogli doći vrlo blizu proljeća u Ligi prvaka.

Igrom je CSKA zaslužio više, svjesni su bili domaćini da im samo pobjeda donosi realne šanse za europsko proljeće i od prve su minute krenuli po sva tri boda. U prilikama bogatom prvom dijelu bolje su svoje prigode iskoristili gosti pa tako u 16. minuti Bayer dolazi do vodstva. Lukavo je njemačka momčad izvela slobodan udarac s 30-ak metara od ruskog gola, Kampl šalje loptu u šesnaesterac, a Volland pravovremeno utrčava iza obrane CSKA-a i lagano poentira za vodstvo gostiju.

U nastavku susreta domaćini se još više otvaraju i na teškom terenu pokušavaju doći do preokreta. Možda bi i uspjeli u svom naumu da je Fedor Čalov u nekoliko navrata razmišljao o uspjehu momčadi, a ne vlastitoj statistici. Blizu pogotku bio je CSKA u 69. minuti, Golovinov udarac nakon kornera prolazi kroz noge gostujućeg vratara Lena, ali Nijemac uspijeva uhvatiti loptu prije nego je prešla gol-liniju.

Ipak, 15 minuta prije kraja CSKA dolazi do zasluženog izjednačenja nakon što je Henrichs oštro startao na Fernandesa u kaznenom prostoru Bayera, a najstrožu kaznu u pogodak pretvorio Bibras Natcho.

S obzirom da im bod nije previše značio Rusi su išli po sva tri, ali bliže pobjedi bio je Bayer, u 80. minuti Volland prelazi trojicu domaćih igrača, ali njegov odmjereni udarac zaustavlja vratnica.

Minutu kasnije Džagojev je mogao donijeti sva tri boda CSKA-u, ali puca pokraj gola. Tin Jedvaj pružio je solidnu partiju u dresu gostiju, odigrao je svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:1Bayer Leverkusen
Monaco2:1Tottenham
1Monaco 69:7+211
2Bayer Leverkusen 68:4+410
3Tottenham 66:607
4CSKA Moskva 65:11-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2016. u 11:26
    slažem se, trebali su pobjedu
    Obrisan korisnik
  • narada10822.11.2016. u 22:09
    jako sumnjam u to da su gosti zadovoljni. Opet su ispustili vodstvo, bili prepasivni u drugom djelu. Bayer je već izgubio dva boda protiv CSKA, jer su doma igrali samo 2:2. Sve je otvoreno u ovoj grupi, jer Tottenham nije momčad protiv koje možeš upisati bodove unaprijed, plus u zadnjem kolu igraju... [više na forumu]
    narada108