Tenis

Diego Maradona i još barem 2.000 Argentinaca dolaze na finale Davis Cupa u Zagrebu 

Jurica Godina • srijeda, 23.11.2016.
Diego Maradona i još barem 2.000 Argentinaca dolaze na finale Davis Cupa u Zagrebu
Foto: EPA

Kako su nam potvrdili argentinski novinari, na finale Davisovog kupa u zagrebačkoj Areni doći će Diego Armando Maradona, veličanstvena nogometna legenda, koja će argentinski tenisačima dati dodatnu podršku u njihovom "biti ili ne biti" pokušaju prvog, povijesnog osvajanja "salatare". 

Maradona će stići u Zagreb u narednim satima, nakon što je sve dogovorio s Argentinskim teniskim savezom, koji je rado ispunio njegovu želju da prisustvuje finalu. 

Legendarni nogometni umjetnik kazuje kako se divi Del Potru, a da će im donijeti dodatnu snagu potvrđuju i igrači. "Ja sam veliki navijač Boca Juniorsa i Diega. Divim mu se", rekao je Leonardo Mayer.

Maradona je i teniski zaljubljenik. Posebno cijeli Del Potra, što je pokazao na nedavnim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, kada je bio jedan od prvih čestitara Del Potru nakon pobjede nad Đokovićem. Ovo će mu biti drugo argentinsko Davis Cup finale koje će pratiti. Prvi put, prije deset godina u Rusiji, njegova je domovina - izgubila u petom meču. 

Zanimljivo, tada u Moskvi, Maradona je uoči posljednjeg dana došao Argentincima u svlačionici i održao motivacijski govor. "Dao nam je puno snage, puno duha. To je bilo spektakularno", prisjetio se David Nalbandian tog trenutka.

Ogromno je zanimanje Argentinaca za dolazak u Zagreb. Kako navodi naš izvor iz uglednog i najstarijeg argentinskog dnevnog lista La Naciona, ne postoji točna procjena o broju njihovih navijača, no, navodi, sigurno ih neće biti manje od 2.000, a brojka se možda popne i do 3.500 sportski strastvenih Gaučosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2016. u 19:47
    Moze nasa publika nadjacati legendarnog Maradonu i 2.000 Argentinaca ! Ajmoooooo Hrvatskaaaa!
    Obrisan korisnik