Nogomet

VIDEO: Ubojiti Messi srušio Celtic za prvo mjesto Barcelone

Dario Dodić • srijeda, 23.11.2016.
VIDEO: Ubojiti Messi srušio Celtic za prvo mjesto Barcelone
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone predvođeni sjajnim Leom Messije osigurali su prvo mjesto u skupini C Lige prvaka pobjedom nad Celticom. U drugom dvoboju Manchester City osvojio je bod u gostima kod Borussije Mönchengladbach i tako osigurao osminu finala...

Celtic - Barcelona 0:2

Optimističan je pred susret s Barcelonom bio menadžer Celtica Brendan Rodgers, vjerojatno ponukan i slabijim igrama Barcelone posljednjih tjedana najavljivao je da bi Celtic mogao doći do pobjede na svom Celtic Parku. Ne može se reći da su domaćini bili posebno loši, ali protiv raspoloženog Lea Messija jednostavno nije išlo.

Nakon početnog ispitivanja snaga najavio je Argentinac što čeka Celtic. S lijeve je strane ubacio Jordi Alba, Ivan Rakitić glavom spušta do Messija čiji udarac odlazi malo preko gola.

Već pet minuta kasnije napadač Barcelone popravlja nišanske sprave i nakon sjajne asistencije Neymara zabija za vodstvo gostiju. Samo je Neymar pročitao gdje će Messi, prebacio je loptom Celticovu obranu, a Messi isprve iz voleja pogađa prvi kut pokraj nemoćnog vratara Gordona.

Početkom drugog dijela Celtic je mogao do izjednačenja, ali Dembeleov šut brani Ter Stegen, a nakon samo dvije minute do drugog pogotka dolazi Barcelona. Izaguirre je hrvačkim zahvatom u šesnaestercu Celtica srušio Suareza, a najstrožu kaznu u drugi pogodak pretvorio Messi. Koliko je Argentinac ubojit ove sezone u Ligi prvaka najbolje govori podatak da je iz deset udaraca u okvir protivničkih vrata postigao devet pogodaka.

Mogao je na kraju i Suarez postići pogodak, ali i s 2:0 Barcelona zadovoljna napušta Glasgow. Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 1:1

Iako ponovno nisu impresionirali igrom, nogometaši Manchester Cityja u Mönchengladbachu su dobili ono po što su došli, bod koji ih sigurno vodi u osminu finala Lige prvaka.

Bolje su susret otvorili domaćini, poveli su u 23. minuti kada je Raffael prvi došao do lopte nakon odbijanca i zakucao je u mrežu s 12-ak metara. Uzvraćaju prigodama gosti, ali Gundoganov i Aguerov pokušaj zaustavlja odlični Yann Sommer. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena niti sjajni Sommer nije mogao ništa. Lijepo su kombinirali Cityjevi igrači, loptu u prostor na desnoj strani dobio je De Bruyne, oštro je šalje prema petercu Borussije, a Silva je neometan šalje u mrežu domaćina za 1:1.

U drugom dijelu pogodaka nije bilo, ali nervoze nije nedostajalo. Prvo je u 51. minuti nakon ružnog starta na Otamendiju Stindl dobio drugi žuti karton, a onda je i Cityjev Fernandinho zbog povlačenja zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton pa su do kraja susreta momčadi igrale s desetoricom igrača u polju.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Celtic0:2Barcelona
Borussia M.1:1Manchester City
1Barcelona 620:3+1715
2Manchester City 611:10+19
3Borussia M. 65:12-75
4Celtic 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!