Nogomet

VIDEO: Anderlecht u burnom susretu slavio u Bakuu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.11.2016.
VIDEO: Anderlecht u burnom susretu slavio u Bakuu
Foto: EPA

Gabala je upisala i peti poraz u skupini C Europske lige, ovaj put bolji je bio Anderlecht koji je trenutno prvoplasirani u skupini. Belgijci su slavili s 3:1 i to uz dva pogotka u sudačkoj nadoknadi...

Gabala nije bila daleko od prvih bodova u Europskoj ligi. Do 90. minute imala je remi, prije toga promašila i kazneni udarac te na kraju ostala bez bodova.

Belgijci su imali odličan ulazak u utakmicu i poveli su već u desetoj minuti golom Yourija Tielemansa koji je na rubu kaznenog prostora izborio poziciju za udarac i onda pogodio za vodstvo.

Četiri minute kasnije kazneni udarac za domaćina. Obradović je nespretno srušio s leđa Mammadova, a Ricardinho je pogodio za 1:1.

Iako je Anderlecht bio opasniji, Gabala je bila bliže drugom pogotku. U 74. minuti vratar Frank Boeckx srušio je Ricardinha i dosuđen je novi kazneni udarac. Ricardinho je prvi pout zabio, no sudac je tražio ponovno izvođenje, a drugi put pucao je pokraj vratnice.

U posljednjim trenucima regularnog dijela Ejubov zarađuje drugi žuti karton, a u 90. minuti Bruno pogađa nakon pogreške domaće obrane za novo vodstvo.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Teodorczyk iz blizine postavlja konačnih 3:1 nakon pokušaja Hannija škaricama.

Filip Ozobić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina dok je Petar Franjić ostao na klupi.

Ljestvica:
1. Anderlecht 11
2. St. Etienne 8 (-1)
3. Mainz 5 (-1)
4. Gabala 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!